Kymppitonni tuli Alavudelle – Eläintiimi sai 31 prosenttia finaaliäänistä

Alavuden seudun Eläintiimi on voittanut Nosto-käteisautomaattien lahjoittaman 10 000 euron Nosto-kympin. Suomalaiset äänestivät Alavuden seudun Eläintiimin korona-ajan vapaaehtoistyön sankariksi ja 10 000 euron palkinnon voittajaksi.

Eläintiimi keräsi yleisöäänestyksessä 31 prosenttia äänistä. Ääniä annettiin kaikkiaan lähes 9000.

– 10 000 euron voittaminen ja äänienemmistön kerääminen tällaisessa valtakunnallisessa kilpailussa on mielettömän iso juttu meille. Toimimme pienellä paikkakunnalla ja pienillä resursseilla. Annamme itsestämme 200 prosenttia tähän hommaan, ja olemme erityisen otettuja siitä, että meidät oli kilpailuun ilmoitettu. Se kertoo siitä, että olemme toiminnallamme pystyneet vaikuttamaan ihmisiin ja heidän haluunsa auttaa, iloitsee Janita Heimonen Eläintimistä.

Heimosen mukaan voitosta erityisen mukavan tekee se, että voiton ovat mahdollistaneet ihmiset, jotka eivät välttämättä tunne yhdistystä ja sen toimintaa muuten kuin tämän kilpailun kautta.

– Haluamme koko tiimin voimin kiittää kaikkia meitä äänestäneitä ja kaikkia heitä, jotka ovat tukeneet meitä toimintavuosiemme aikana. Voitto auttaa jaksamaan vaikeiden suvantovaiheiden yli, Heimonen jatkaa.

Äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa tehtiin yleisön antamien vihjeiden ja perusteluiden pohjalta lähes 2000 ilmiantoa toiminta-avustuksen saajaksi ja finalisteiksi valittiin viisi voittoa tavoittelematonta yhdistystä.

Kisassa toiseksi tuli pääkaupunkiseudulla vähävaraisia lapsia ja perheitä auttava Apuna ry 26 prosentin äänisaaliillaan. Kaikenikäisistä ihmisistä vaikeina aikoina Forssan seudulla huolehtiva Asenne ry keräsi 20 prosenttia, suomussalmelainen Sokrates ry 15 ja tamperelainen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry kahdeksan prosenttia äänistä.