Tilaajalle

Kuvataiteilija Voitto Kantokorpi on kuollut

Alavutelainen kuvataiteilija Voitto (Vode) Kantokorpi on kuollut.

Voitto Kantokorpi menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen torstaina 25.11.2021 Alavuden terveyskeskuksessa. Hän oli syntynyt 12.2.1935 Helsingissä.

Kantokorpi oli merkittävä eteläpohjalainen kuvataidevaikuttaja. Hän muutti Alavudelle 1960-luvun alussa puolisonsa Kaarina (Janne) Kantokorven kanssa ja teki pitkän uran kuvaamataidon opettajana Alavudella.

Monista Kantokorven oppilaista tuli merkittäviä kuvataiteilijoita. Pariskunnan vuonna 2018 menehtynyt poika Otso Kantokorpi oli tunnettu kuvataidekriitikko.

Voitto Kantokorpi vaikutti muun muassa Pohjalaisessa taiteilijaliitossa ja Seinäjoen taiteilijaseurassa. Lisäksi hän oli Suomen kuvataidejärjestöjen liiton hallituksen, Suomen taiteilijaseuran edustajiston ja Taide-lehden toimitusneuvoston jäsen.

Hän oli myös perustamassa Alavudelle Taidekeskus Harria.

Opettamisen ohella Kantokorpi loi merkittävän uran taiteilijana. Hänen näyttelyitään on nähty eri puolilla Etelä-Pohjanmaata ja Suomea.

Kantokorvelle myönnettiin vuonna 1998 valtion taiteilijaeläke.

Kantokorven viimeiseksi näyttelyksi jäi Taidekeskus Harrin näyttely kesällä, jonka hän piti yhdessä Janne Kantokorven ja oppilaansa Terhi Luodon kanssa.

– Ilman taidetta ei ole elämää, se on niin voimakasta. Kuin joku kohtalon sormi olisi osoittanut sen meidän osaksemme, Voitto Kantokorpi totesi heinäkuussa Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Anne Puumala