Kuortanelaisjuuret omaavan kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryn haastattelu illalla televisiossa

Kuortanelaissyntyinen kuvataiteilija Soile Yli-Mäyry on haastateltavana tänään perjantaina AlfaTV:n Sielunrauha-ohjelmassa. Puolituntinen ohjelma alkaa kello 18.30.

Ohjelman ennakkotiedoissa kerrotaan, kuinka Yli-Mäyryn värikylläisten teosten teema on ihmisyyden kuvaaminen. Ennakkotiedoissa viitataan myös siihen, että väitöskirjassaan hän on tutkinut teoksen ja taiteen vastaanottajan kohtaamisen kokemusta. Yli-Mäyry on valtiotieteiden tohtori Helsingin yliopistosta.

Yli-Mäyry analysoi ohjelmassa omien teostensa vastaanottoa ja kulttuurisia erityispiirteitä eri maissa. Hänellä on ollut 320 yksityisnäyttelyä 30 maassa museoissa ja gallerioissa.

Yli-Mäyry asuu Lahdessa tai Orimattilassa sijaitsevassa Soile Yli-Mäyryn Taidelinnassa ja myös Venetsian Muranossa sekä kiertää näyttelyidensä myötä maailmalla.

Sielunrauha-haastattelusarja on esitellyt ja esittelee kaksitoista kotimaista kuvataiteilijaa.

Yli-Mäyryn lisäksi haastateltavina ovat olleet muun muassa kirgisialaislähtöinen ja nykyisin Vimpelissä asuva ja työskentelevä taidemaalari Nina Nahkala sekä karvialainen taiteilija Anne Mattila.

Lähiseudulta haastateltavina ovat olleet myös kokkolalainen taidemaalari ja kuvanveistäjä Hannu Leimu sekä tekstiilitaiteilija Irene Välimäki, jonka designstudio ja työhuone sijaitsevat Kokkolassa.