Kuussote vetoaa yli 70-vuotiaisiin ja riskiryhmiin: Välttäkää lähikontakteja!

Koronavirusepidemian tässä vaiheessa on tärkeää, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset noudattavat valtioneuvoston velvoitetta pysyä erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Tämä merkitsee, että vältetään kaupassa ja apteekissa käyntiä sekä muiden ihmisten tapaamista.

Todettuja koronatartuntoja on Etelä-Pohjanmaalla vasta kohtuullisen vähän. Pitää kuitenkin muistaa, että tartuntoja on todennäköisesti paljon enemmän kuin nämä todetut tautitapaukset, ja että oireettomat henkilötkin voivat tartuttaa virusta eteenpäin.

Asia koskettaa niin Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen kuin Soininkin ikäihmisiä ja riskiryhmäläisiä. Kuussoten alueella on pandemiatilanteeseen varauduttu hyvin, mutta tärkeää on välttää hoidon tarpeen ruuhkautumista.

– Tästä syystä tartuntojen määrää pyritään kaikin keinoin rajaamaan. Vetoammekin nyt yli 70-vuotiaisiin ja riskiryhmiin kuuluviin henkilöihin: käyttäkää asiointiapua, pyytäkää apua läheisiltä ja naapureilta, mutta välttäkää kontakteja, kuntien yhteisessä tiedotteessa todetaan.

– Ikäihmisten läheiset: keskustelkaa tästä tärkeästä asiasta omien läheistenne kanssa, pyytävät tiedotteen allekirjoittaneet kuntajohtajat Liisa Heinämäki (Alavus), Pentti Turunen (Kuortane), Johanna Rannanjärvi (Soini) ja Jarmo Pienimäki (Ähtäri).

Näin saat asiointiapua omassa kunnassasi:

Alavus: Ikäihmisten tuki, puh. 040 554 9524. Myös Eläkeliiton Alavuden ja Töysän yhdistysten vapaaehtoistyö tarjoaa apua ikäihmisille.

Kuortane: Kuortaneen kunnantalon vaihde, puh. 06 2525 2000, ma–pe klo 9–15.

Soini: Vapaaehtoisten järjestämä Apuketju, puh. 046 536 7756 ja Soinin seurakunta puh. 040 547 5460.

Ähtäri: Ähtärin kaupungin koordinoima asiointiapupuhelin 040 641 1941 ma–pe klo 9–15.