Kuusiokuntiin saatiin alustavaa arviota rokotusaikataulusta - Yli 80-vuotiaiden rokotuksiin edettäneen helmikuun puolivälin jälkeen

Kuusiolinna Terveys Oy on julkaissut verkkosivullaan alustavaa aikataulua koronarokotusten etenemisestä Kuusiokunnissa. Rokotuksissa noudatetaan THL:n rokotusjärjestystä. Kovin tarkkoja ajankohtia eri ryhmien rokotuksille ei voida antaa rokotteiden saatavuudesta johtuen.

Koronapotilaita hoitavan henkilökunnan rokotukset ovat loppusuoralla. Tällä hetkellä rokotetaan heidän lisäkseen ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaita ja henkilökuntaa.

Sen jälkeen, alustavien arvioiden mukaan viikolla 7, aloitettaisiin yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotukset. Heille soitetaan henkilökohtaisesti ja annetaan rokotusajat. Kotihoidon asiakkaiden rokotukset pyritään järjestämän kotihoidon henkilökunnan toimesta.

Samoihin aikoihin ajoittuisi myös kehitysvammahuollon asumispalveluyksiköiden asukkaiden rokottaminen.

Sen jälkeen vuorossa ovat 75−79-vuotiaat sekä 70−74-vuotiaat. Heidän rokotuksensa arvioidaan saatavan alkuun maalis-huhtikuulla. Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa.

Heidän jälkeensä rokotusvuorossa ovat alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Näiden henkilöiden rokotusten ajanvarauskäytännöstä ilmoitetaan myöhemmin.

Laajemmin väestöä päästään rokottamaan vasta näiden ryhmien jälkeen. Ajankohdaksi on alustavasti arvioitu tulevaa kevättä ja kesää.

Kuusiolinnasta luvataan tiedottaa erikseen aina, kun rokotuksissa päästään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat rokotusvuoroon, joten omaa vuoroaan voi rauhassa odotella.