Kuusiokuntien alueella on tehty koronatestejä maakunnassa suhteellisesti eniten

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä 48 COVID-19-tartuntaa. Sairaalahoidossa koronapotilaita ei ole. Virustestauksia on tehty sairaanhoitopiirin toimesta tähän keskiviikkoaamuun mennessä 7686, joista 144 eilisen aikana, kertoo ylilääkäri Matti Rekiaro sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Alkukesän suvantovaiheen jälkeen muiden hengitystietulehdusten esiintyvyys on kääntynyt kasvuun, mikä näkyy hänen mukaansa lisääntyneinä koronanäytemäärinä erityisesti viimeisen kahden viikon aikana.

– Tavoitteena on ottaa koronaviruksen osoittamiseen tarvittava nenänielunäyte omassa terveyskeskuksessa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämän strategian mukaisesti terveyskeskuksissa otettujen näytteiden osuus on koko ajan kasvanut ja on ollut viime viikkoina 78 prosenttia kaikista näytteistä. Suhteellisesti eniten näytteitä on otettu Kuusiokuntien alueella.

Sairaanhoitopiiristä korostetaan, että toisen aallon syntymisen estämiseksi on tärkeää edelleen noudattaa keväällä käyttöön otettuja, tehokkaiksi osoitettuja ehkäisykeinoja.

Sairaalavierailujen osalta on edelleen rajoituksia voimassa. Potilaiden lähiomaisten vierailut sallitaan, kun vierailusta on sovittu etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa. Turvaväli on pidettävä. Vierailun kestoksi suositellaan enintään 15 minuuttia. Vierailijan on käytettävä käsihuuhdetta eikä hänellä saa olla hengitystietulehdusoireita eikä oleskelua ulkomailla viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Teho-osastolla, tehostetun valvonnan yksikössä ja keskussairaalan vuodeosastolla A42 vieraileville annetaan kirurginen suu-nenäsuojus.

Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan omaisten vierailut sovitaan yksikön kanssa. Niissä voidaan yksikön harkinnan mukaan joustaa vieraiden määrässä ja vierailun kestossa.