Kuurtanes-hiihto toteutuu ensi viikonloppuna omatoimitapahtumana

Kuurtanes-hiihtoa on järjestetty vuodesta 1961 alkaen ja se on yksi Etelä-Pohjanmaan vanhimmista kansanhiihtotapahtumista. Tänä talvena se järjestetään vallitsevien koronarajoitusten takia omatoimitapahtumana perjantain ja sunnuntain 5.–7.3. välisenä aikana. Vastaavalla tavalla on toimittu muidenkin lähikuntien talviliikuntatapahtumien kohdalla.

Kuortaneen kunnan liikuntasihteerin Tuomas Mikkolan mukaan kunnan alueella on hyvälumisen talven ansiosta kattava latuverkosto, joka käsittää noin 130–160 kilometriä erilaista latu-uraa.

Jo tässä vaiheessa hiihtotapahtuman järjestäjät kiittävät keskustaajaman ulkopuolella olevien kylälatujen ylläpidosta vastaavia innokkaita kuntalaisia ja muita tahoja.

–Toistaiseksi ainakin järvilatujen kohtalo on vielä epävarma, ja muutoinkin vesialueilla liikkumisessa kannattaa olla varovainen. Lopullinen Kuurtanes-hiihdon latukartta julkaistaan keskiviikkoon mennessä tapahtuman kotisivuilla, Mikkola lupaa.

Järjestäjien ylläpitämiä huoltopisteitä ei ole tänä vuonna tarjolla, vaan osallistujia toivotaan ottamaan omat eväät ja makkarat mukaan. Reittien varrella ja muuallakin kunnan alueella on tarjolla lukuisia laavuja, kotia ja nuotiopaikkoja, joita ylläpidetään säännöllisesti.

Kokoontumispaikoilla on kuitenkin hyvä välttää ruuhkia ja noudattaa koronaohjeita. Viikonlopun sääennusteiden mukaan liikkujille on luvassa aurinkoista kevätsäätä.

– Koronaviruksen jyllätessä etenkin ulkoliikunta eri muodoissaan on pääosin turvallista ja terveellistä, Mikkola toteaa.

Viikonlopun erikoisuutena on Kuortaneen Kunnon 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä sadan kilometrin liikuntahaastekampanja yksilö- tai joukkuesarjassa.

Arvontaan osallistuminen edellyttää viikonlopun kilometrien tai ulkoiluajan ilmoittamista sähköisen lomakkeen kautta tai puhelimitse liikuntasihteerille tekstiviestillä tai whatsappilla.

Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.