Uutiset

”Pitkään jatkunut hellejakso on kiihdyttänyt sinilevän kasvua ja aikaistanut leväkesää” – Kuortaneenjärvellä ja Ähtärinjärven Suninsalmella on jo havaittu hieman sinilevää

Sinilevää on jo havaittu hieman Kuortaneenjärvellä. Niin ikään hieman sinilevää on todettu Alajärven Lehtimäellä Ähtärinjärven Suninsalmella. ARKISTOKUVA: REIJO HEIKKILÄ
  • Viiskunta

Kuortane, Ähtäri

Viikolla 27 eli kuluvalla viikolla on pohjalaismaakunnissa havaittu hieman sinilevää kahdessa valtakunnallisen leväseurannan havaintoseutuihin lukeutuvassa kohteessa: Kuortaneenjärvellä ja Pietarsaaren edustan merialueella.

Paikalliset ympäristönsuojeluviranomaiset ovat puolestaan todenneet hieman sinilevää muun muassa Ähtärinjärven Suninsalmella.

Suninsalmi sijaitsee Alajärvellä, Lehtimäki–Soini-tien varrella.

Ajankohtaiset levätiedot löytyvät Järvi-Meriwiki -palvelusta osoitteesta www.jarviwiki.fi.

Sinilevät viihtyvät erityisesti ravinteikkaissa ja lämpimissä vesissä. Pitkään jatkunut hellejakso on kiihdyttänyt sinilevän kasvua ja aikaistanut leväkesää muutamalla viikolla.

Vallitsevat tuulet kuitenkin vaikeuttavat levälauttojen havainnoimista, sillä tuuli sekoittaa tyynellä säällä pintaan nousseet massaesiintymät takaisin veden sekaan.

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely) vastaanottaa kansalaisten levähavaintoja Pohjanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta.

Havainnot voi tallentaa itse Järvi-Meriwikiin tai ilmoittaa suoraan leväpuhelimeen, numeroon 0295 027 990.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli