Uutiset

Kuortaneen museokuhinoilla muistellaan paimenessa oloa – tiistai-iltana saa tietoa paimentamisesta, ja FolkKanojen ohjelmassa on myös paimenlauluja

Kuortaneen talomuseon 1800-luvun tupa on tuttu paikka Kuurtanes-seuran puheenjohtajalle ja museoista vastaavalle Aino-Maija Niemelälle. ARKISTOKUVA: JAAKKO ELENIUS
  • Viiskunta

Kuortaneen talomuseolla järjestetään taas museokuhinat tiistaina 20. heinäkuuta kello 13–17. Museokuhinoiden teemana on tällä kertaa paimenessa olo, joka näkyy ohjelmassa monin tavoin.

Seinäjoen museoiden amanuenssi Risto Känsälä tulee kertomaan paimentamisesta, ja musiikista vastaa paikallinen lauluyhtye FolkKanat, joka esittää muun muassa paimenlauluja.

Tilaisuus on tarkoitettu koko perheelle ja lapsille on ohjelmassa aikamatkailua Kuortaneen historiaan.

Myynnissä on ohrapuuroa ja kahvia. Illalla on tien toisella puolella Klemetti-museolla yhteislaulua, josta vastaa Heikki Klemetti -seura.

– Vielä on jäljellä sitä sukupolvea, joka on ollut itse paimenessa tai jonka vanhemmat ovat olleet paimenessa. Museokuhinoille on tarkoitus kerätä ja siellä muistella paimenperinteeseen liittyviä asioita, kertoo Kuortaneen molempia museoita ylläpitävän Kuurtanes-seuran varapuheenjohtaja Arja Yli-Honkola.

Kuurtanes-seuran puheenjohtaja ja museoista vastaava Aino-Maija Niemelä haluaa vielä muistuttaa, että viime kesän koronatauon jälkeen molemmat Kuortaneen museot, talo- ja Klemettimuseo, ovat jälleen auki tänä kesänä juhannuksesta alkaen heinäkuun loppuun asti.

– Opas on paikalla museoissa keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Museokuhinoiden lisäksi talomuseolla järjestetään sunnuntaina heinäkuun 25. päivä kello 12 myös perinteinen Kuurtanes-päivän juhla, Niemelä kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli