Kuortaneen miesten lentopallojoukkue kahden viikon karanteeniin

Miesten lentopalloilun ykkössarjassa pelaava Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue on asetettu kahden viikon karanteeniin koronatapauksen vuoksi. Lentopalloliitto tiedotti asiasta perjantaina.

Kuortaneen lisäksi karanteeniin on asetettu kolme muuta lentopallojoukkuetta, joilla oli peli Rovaniemellä lokakuun alussa.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä sunnuntaina 4. lokakuuta pelatussa miesten lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Perungan Pojat–Raision Loimu sekä Keltakankaan liikuntahallissa lauantaina 3. lokakuuta pelatussa miesten ykkössarjan ottelussa Napapiirin Palloketut–Kuortane talkoissa olleella vapaaehtoisella on todettu koronatartunta.

Viranomaispäätöksellä on määrätty joukkueiden lisäksi toimitsijoita ja muita tilaisuuksiin osallistuneita henkilöitä tartuntalain mukaiseen 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin.

Otteluissa yleisön ei katsota muutoin altistuneen, eikä yleisöä määrätä karanteeniin.

– Sairastunut henkilö osallistui lauantaina sekä sunnuntaina ottelutilan rakentamiseen ja purkamiseen. Hän ei istunut katsomossa eikä ollut muutenkaan tekemisissä yleisön kanssa. Hänen oireensa ovat alkaneet vasta ottelua seuranneena päivänä, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Karanteeni siirtää ainakin viisi miesten Mestaruusliigan ottelua sekä kaksi ykkössarjan ottelua lokakuussa.

Jarno Ranta