Muut

Kuortaneen kota otettiin ilolla käyttöön

  • Viiskunta

LC Kuortane lahjoitti vanhainkodin rantaan kodan. Siellä riitti heti avajaispäivänä vierailijoita ja vilskettä. – Haluamme, että tästä tulee kaiken kansan hyvinvointipaikka. Kodan kokonaiskustannukseksi tuli 22 000 euroa kökkätunnit mukaan lukien. Saimme hankkeeseen avustusta paikalliselta Kuudestaan ry:ltä 9000 euroa, kertoo Jukka Kotola LC Kuortaneesta.

Kotola antaa suuret kiitokset kaikille kodan rakentamiseen osallistuneille.

– Yli 800 kökkätunnin teko on perheellisiltä miehiltä paljon. Jokainen on tehnyt mahdollisuuksiensa mukaan, eikä ketään ole pakotettu, hän lisää.

Veistomestarina hankkeessa toimi Petri Hakala Kuortaneen Hirsitalot Oy:stä. Kodan hirret ovat 150 millin vahvuiset ja nurkkien salvokset on toteutettu taidokkaasti lohenpyrstöliitoksin, kuten rantakodalle sopii.

Suuren kodan ilmavuutta lisää viiden metrin korkeus. Istumatilaa on reilusti, sillä seiniä kiertää penkit ja kodan keskellä sijaitsevan tulisijan ympärillä on useita istumapölkkyjä.

Vauvasta vaariin

Kota on tarkoitettu niin yksityisten, yhdistysten kuin yritystenkin käyttöön aivan ilmaiseksi. Varaukset hoitaa ja avaimen toimittaa Lions Club.

– Emme ota edes polttopuumaksua, Kotola toteaa.

Kodan sijainti vanhainkodin rannassa on keskeinen. Myös vanhainkodin parkkipaikat ovat käytössä. Kodalle voi saapua vesiteitsekin.

Paikka on tehty liikuntaesteisille sopivaksi. Kodan pihapiirissä on useita kuntoilulaitteita, joten siellä voi järjestää vaikka pienimuotoisen liikunnallisen virkistyspäivän.

– Kunnan perusturvassa vanhustyötä tekevät ovat kovilla haasteellisen työnsä vuoksi. On hienoa, että tähän heidän pihapiiriinsä saatiin paikka, jota he voivat käyttää sekä vanhusten kanssa että henkilökunnan virkistykseen, Kotola jatkaa.

Kodan varaajan tulee olla täysi-ikäinen henkilö. Vierailijoina voi toki olla nuorempiakin, mutta aina pitää olla täysi-ikänen vastuuhenkilö paikalla. Kodalla voi järjestää mukavan tapaamisen yhdessä grillaillen ja seurustellen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli