Kuortaneen jalkapallolukioon 12 opiskelijaa

Suomen ensimmäisen seuravetoisen jalkapallolukion aloittaa tänä syksynä 12 opiskelijaa.

Jalkapallolukioon on valittu seuravat pelaajat: Topias Uusi-Autti, Veeti Mustonen, Joona Juntunen, Sami Sipola, Matias Hautajärvi, Kuutti Matila, Niilo Peräaho, Veikko Tusa, Matias Vainionpää, Nicolas Kivimäki, Georg Westerlund ja Ayyub Achenchab.

Pelaajat tekevät SJK:n kanssa viiden tai neljän vuoden pelaajasopimuksen. He siirtyvät seuroistaan pelaamaan SJK:n joukkueissa ja muuttavat Seinäjoelle.

Urheilulukio sijaitsee Kuortaneen Urheiluopiston yhteydessä ja siellä on kenties Suomen parhaat olosuhteet keskittyä huippu-urheiluun, useiden eri lajien huippuvalmentajien mahdollistaessa parhaan mahdollisen tietotaidon.

SJK tuo mukaan jalkapallotietämyksen ja valmennuksen sekä omat huippuolosuhteensa Seinäjoella. Myös Kuortaneen olosuhteet paranevat merkittävästi uuden jalkapallohallin ansiosta. Hallin rakentaminen on jo alkanut.

Kirsikka kakun päällä

– On tämä kokonaisuus aivan uskomaton juttu, ja syy siihen miksi tulin Seinäjoelle. Lähdin ykkösdivisioonajoukkueen päävalmentajan tehtävästä Seinäjoelle kakkosvalmentajaksi ja A-nuorten päävalmentajaksi, mutta se ei ole se pääjuttu, vaan kyllä se on tämä jalkapallolukio se kirsikka siinä päällä. Tämä on aivan loistava paketti. Pääsee tekemään työtä lupaavien ja lahjakkaiden nuorten kanssa, sanoo SJK:n akatemian valmentaja Rauno Ojanen.

Lukioon valittujen opiskelijoiden lisäksi ryhmän mukana harjoittelee JJK:sta Seinäjoelle siirtynyt ja pitkän sopimuksen SJK:n kanssa tehnyt Kaarlo Rintamäki sekä jo aiemmin mukaan HJK:sta liittynyt saman ikäluokan Robbie Malolo. Rintamäki ja Malolo opiskelevat muissa kouluissa.

Myös nuori lupaava maalivahti Topi Säilynoja siirtyy Seinäjoelle 2+2-vuotisella sopimuksella. Hän on syntynyt vuonna 2003 ja menee nyt 9. luokalle yläasteella, mutta hänen tavoitteenaan on aloittaa jalkapallolukiossa seuraavana vuonna. Hän aloittaa harjoittelun jo nyt jalkapallolukion poikien ryhmän kanssa. Säilynoja on kotoisin Ylivieskasta. Hän kuuluu Suomen Palloliiton tähtitarhan pelaajiin sekä piirijoukkueeseen.

Tosi hyvä pelaajaryhmä

– Saimme tosi hyvän pelaajaryhmän, vaikka meille tulikin vähän kiire rekrytoinnin kanssa, kun Kuortaneen kunnanhallituksen päätös hallin rakentamisesta hiukan viivästyi. Siinä vaiheessa, kun asia varmistui ja tuli tieto hallin rakentamisesta, alkoi 2002 syntyneille tulla sopimuksia ympäri maata. Eli seurat alkoivat samantien reagoida, naurahtaa Ojanen.

– Mutta me saatiin siitä huolimatta tosi hyviä pelaajia. Pelaajista -02-syntyneillä on viisivuotinen sopimus ja -01-syntyneillä neljävuotinen, eli lukio loppuun ja yksi vuosi sen jälkeen. Jokainen vuosi on aina seuran optio jatkumiseen, Ojanen jatkaa.

>>>>>>> Stashed changes