Koronatilanne on yhä rauhallinen – sairaalahoidossa ei ole potilaita

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on säilynyt rauhallisena, eikä uusia tartuntoja ole todettu viime lauantain jälkeen. Tartuntojen määrä on 62. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 17 915. Torstaina tutkittiin 360 näytettä.

Valtioneuvosto on julkaissut toimintasuunnitelman, jossa koronatilanne luokitellaan kolmeen tasoon: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Luokittelu perustuu ensisijaisesti kahden viime viikon aikana todettujen tartuntojen määrään.

– Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan tilanne on hyvä ja olemme em. luokittelun mukaan perustasolla. Meillä todettujen tartuntojen määrä kahden viikon tarkastelujaksolla on kuusi ja myös maakunnan sisäisten (kotoperäisten) tartuntojen määrä on pieni, sairaanhoitopiiristä kerrotaan.

Kiihtymisvaihe tarkoittaisi Etelä-Pohjanmaalla sitä, että tapauksia todettaisiin vähintään 20 kahden viikon tarkastelujaksolla ja positiivisten näytteiden osuus kasvaisi merkittävästi nykyisestä.

Seuraava tiedote koronatilanteesta annetaan ensi maanantaina.