Koronatilanne on alueellamme pysynyt rauhallisena – Alavuden hengitystieinfektiopoliklinikka siirtyy pienempiin tiloihin

Rauhallisesta koronatilanteesta johtuen Alavuden terveysasemalla neuvolan ja Osviitan käytävällä toiminut hengitystieinfektiopoliklinikka siirtyy pienempiin tiloihin Alavuden poliklinikan kiirevastaanoton käytävälle maanantaista 3. elokuuta alkaen, tiedottaa Kuusiolinna Terveys Oy.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle on esteetön oma sisäänpääsy terveysaseman etupihalta vasemmanpuoleisesta ns. ambulanssiovesta, josta on opasteet poliklinikalle. Poliklinikka palvelee Alavuden kiirevastaanoton aukioloaikoina.

Infektiopoliklinikalla työskentelevät noudattavat terveysviranomaisten antamia ohjeita ja suojautuvat potilasta tutkiessa ja hoitaessa esimerkiksi suu- ja nenäsuojukseen, suojatakkiin ja -käsineisiin.

Potilaan tulee olla yhteydessä aina terveyssovelluksen kautta tai puhelimitse ennen hengitystieinfektiopoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vastaanotolle kutsutaan nimellä.

Yskivän, aivastavan ja niiskuttavan potilaan tulee odotustilassa ja vastaanotolla suojata suunsa suu-nenäsuojaimella, joita löytyy hengitystieinfektiopoliklinikan eteisestä.

Kädet tulee puhdistaa poliklinikalle tullessa ja sieltä lähtiessä poliklinikalta löytyvällä käsidesinfektioaineella.

Hengitystieinfektiopoliklinikan muuton ansiosta perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvola sekä Osviitan palvelut siirtyvät takaisin omiin tiloihinsa Alavuden terveysasemalle maanantaista 10. elokuuta alkaen.

Myös Töysän terveysaseman toiminta on käynnistynyt. Palvelut jatkavat toimintaansa aiempien aukioloaikojen mukaan ja yhteystiedot palveluihin pysyvät ennallaan.