Koronatartunnoissa käänne huonompaan, sairaanhoitopiiri jatkaa kuitenkin perustasolla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronatartuntojen määrä on kääntynyt jälleen nousuun. Kahden viime viikon ilmaantuvuus on 53,4 ja tartuntoja on todettu 103.

Nyrkki päätti sairaanhoitopiirin jatkavan toistaiseksi perustasolla ja tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkia tiloja.

Suurin osa koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla. Nyrkki kannustaa varaamaan ajan rokotukseen tai osallistumaan walk in -rokotustilaisuuteen.

Menneellä viikolla todettiin 75 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja oli 28. Tartuntojen kokonaismäärä on 1612.

Tartunnat leviävät nyt voimakkaasti rokottamattomien nuorten piirissä ja liittyvät sosiaalisiin kontakteihin ja yökerhoihin.

Lisäksi on perhepiirin tartuntoja, tuttavilta tai muilta perheenjäseniltä saatuja, muualta Suomesta saatuja ja muutamia tartuntoja ulkomailta.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla ja terveyskeskuksen vuodeosastolla on molemmissa yksi koronapotilas.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut 3,3 prosenttiin. Joukkoaltistumisia todettiin yökerhoissa, luokissa, päiväkodissa, työpaikalla, joukkuelajiharrastuksissa. 48 prosenttia sairastuneista oli jo karanteenissa.

Etelä-Pohjanmaalla 69,9 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 58,3 prosenttia myös toisen rokotuksen. Koko Suomessa vastaavat luvut ovat 74 prosenttia ja 63 prosenttia.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 161 000 kappaletta. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 14,1 tuntia.