Koronatartunnat kääntyivät uudelleen kasvuun

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta. Lisäksi lauantaina raportoitiin kolme uutta koronatartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 443. Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

Tartuntamäärät ovat kääntyneet uudelleen kasvuun ja täyttävät edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit. Viime vuoden viimeisellä viikolla (viikko 53) todettiin 10 tapausta ja tämän vuoden ensimmäisellä viikolla tapausmäärä oli 15.

llmaantuvuus on ollut 14 viimeisen vuorokauden aikana 13/100 000 asukasta. Osa viimeaikaisista tartunnoista on ulkomailta (20 %) ja esimerkiksi perhepiiristä saatuja tartuntoja oli 27 prosenttia.

Tartunnanlähdettä ei ole pystytty jäljittämään viidesosassa tartuntoja. Sairastuneista 60 prosenttia on ollut jo karanteenissa olevia.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 63 522. Eilen tutkittiin 191 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on 1,2 prosenttia. Koronatestiin hakeutuminen on ollut selvästi vähäisempää kuin marraskuussa.

Seuraavan tilannetiedotteen sairaanhoitopiiri antaa huomenna tiistaina, jolloin infotaan myös tänään kokoontuvan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin päätöksistä.