Koronapositiivinen henkilö asioi Alavuden pääterveysasemalla keskiviikkona – 14 ihmistä altistui koronalle

Alavuden pääterveysasemalla on keskiviikkona 11. marraskuuta asioinut henkilö, joka on myöhemmin osoittautunut koronapositiiviseksi.

Jäljitystyö toteutettiin nopeasti ja kaikki 14 altistunutta asetettiin karanteeniin. Osa altistuneista on terveydenhuollon ammattilaisia.

Muilla Alavuden pääterveysasemalla mainittuna päivinä asioineilla ei ole tartuntariskiä ja asiointi terveydenhuollossa on turvallista.

Hallintoylilääkäri Erkki Kestin mukaan koronapositiivinen henkilö oli tullut terveysasemalla hengitystieinfektiopoliklinikan tiloihin.

– Kaikkia tiloissa samaan aikaan olleita on infottu asiasta ja heidät on varmuuden vuoksi asetettu karanteeniin. Heidän tilaansa seurataan tarkasti, Kesti kertoo.

Hänen mukaansa altistuneista vain pieni osa kuuluu henkilökuntaan, eikä tapahtuneella näin ollen ole vaikutusta terveysaseman toimintaan.

– Meillä on olemassa selvät suunnitelmat siitä, miten näissä tilanteissa toimitaan. Hoitohenkilökunta on ollut asianmukaisesti suojautunut ja myös koronapositiivisella henkilöllä on ollut maski käytössä, joten tartuntariski on hyvin pieni, Kesti toteaa.

Kestin mukaan asiointi Alavuden terveysaseman koronatestauspisteessä vaihtelee suuresti päivästä toiseen.

– Siinä on yllättävänkin suurta päiväkohtaista vaihtelua. Usein alkuviikosta on ryysistä, mutta loppuviikosta on sitten rauhallisempaa, hän kuvailee.

Kesti toivoo, että tästäkin altistumistapauksesta selvitään Alavudella säikähdyksellä, kuten aiemmissakin, paikkakunnan lukiota ja Sulkavankylän koulua koskeneissa tapauksissa.

– Olemme onnistuneet näissä aiemmissa altistumisissa hyvin tukahduttamaan tartuntaketjut. Toivottavasti niin käy tälläkin kertaa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme liittyy aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 190. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 42350. Eilen tutkittiin 396 näytettä.

Karoliina Syrjä