Korona-altistus jääkiekko-ottelussa Seinäjoella – E-P:n koronatilanne on ennallaan

Viime lauantaina 5. syyskuuta S-Kiekko U18–Jyp Akatemia U18 Mestis alkusarjan jääkiekko-ottelussa Seinäjoella on tapahtunut koronavirukselle altistumisia, tiedotti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri keskiviikkona.

Paikkana on ollut Jouppilanvuoren jäähalli ja ottelun tarkka ajankohta on ollut kello 14.30–16.30. Katsomossa on ollut noin 65 henkilöä.

Yhdellä tapahtumaan osallistuneella henkilöllä on todettu koronatartunta. Tartunnan saanut ei asu Etelä-Pohjanmaalla. Myös tartunnan lähde on maakunnan ulkopuolelta. Sairastunut on eristyksessä. Lähialtistuneet on kartoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

Ottelussa olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan kahden viikon ajan ja soittamaan omaan terveyskeskukseen tai päivystysapuun 116 117, mikäli ilmaantuu koronavirustulehdukseen sopivia oireita, kuten kuumetta, yskää, kurkkukipua, hengenahdistusta, lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia. Oireet ovat useimmiten samanlaisia kuin muissakin hengitystietulehduksissa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronatilanne on ennallaan. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 64. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita. Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 18 865. Tiistaina tutkittiin 191 näytettä.