Kokoomus nimesi aluevaaliehdokkaita – mukana tuttuja nimiä levikkialueelta

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus nimesi Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan hyvinvointialueille yhteensä 121 aluevaaliehdokasta. Loput ehdokkaat nimetään joulukuussa piirihallituksen kokouksessa.

Etelä-Pohjanmaalla ehdokkaita nimettiin nyt yhteensä 65, kun täysi lista on 73 ehdokasta.

–Ehdokaslistamme on todella monipuolinen kokonaisuus. Mukana on niin uusia kasvoja kuin kokeneita konkareita. On myös hieno nähdä, että erityisesti sote- ja pelastusalan asiantuntijoita on saatu mukaan, toteaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

Puolue on panostanut siihen, että ehdokkaita löytyy tasaisesti ympäri hyvinvointialuetta. Kokoomus haluaa varmistaa, että tulevilla hyvinvointialuilla kuuluu koko alueen ääni.

– Ihmisten on päästävä sujuvasti hoitoon ja rajalliset resurssit on käytettävä viisaasti. Haluamme pitää huolen myös siitä, että sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut toimivat saumattomasti yhteen, Luhtala tiivistää.

Myös kuortanelainen toiminnanjohtaja Riikka Varila on tyytyväinen ehdokaslistan kokoonpanoon ja siihen, että se vastaa aluevaalien luonnetta.

–Aluevaalien luonne poikkeaa eduskunta- ja kuntavaaleista. Halusimme panostaa monipuoliseen ja laadukkaaseen kokonaisuuteen. Sukupuoli- ja ikäjakaumamme ovat tasaisia ja listalta löytyy monipuolista kokemusta. Erityisen iloinen olen siitä, että olemme houkutelleet mukaan runsaasti nuoria.

Viiskunnan levikkialueen kunnista ehdolla ovat Kyösti Härkönen, Jari Latvala ja Outi Rintamäki Alavudelta, Annu Ridanpää-Taittonen ja Varila Riikka Kuortaneelta sekä Reija Kaskimäki ja Pasi Poukka Ähtäristä.