Kiireetöntä suun terveydenhuoltoa käynnistetään maanantaista alkaen – hoitoon saa saapua vain täysin terveenä

Koronavirusepidemian osalta tilanne on Etelä-Pohjanmaalla ja Kuusiokuntien alueella erittäin rauhallinen ja tämän vuoksi kiireetöntä vastaanottotoimintaa käynnistetään uudelleen suun terveydenhuollossa ensi maanantaista alkaen.

Vastaanotoilla on käytössä tarkat ohjeistukset hygienian ja suojautumisen osalta ja myös ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien on turvallista saapua hoitokäynneille, kun noudatetaan annettuja ohjeistuksia, kerrotaan Kuusiolinna Terveydestä.

– Suun ja hampaiden kunto vaikuttaa suuresti yleisterveyteen ja hoitamatta jääneet suun sairaudet aiheuttavat helposti ongelmia myös yleisterveyden kannalta. Tämän vuoksi onkin ehdottoman tärkeää saapua hammashoitoon, jos sinulle on aika varattuna. Jos aikaasi ei ole erikseen peruttu, on se edelleen voimassa, kertoo ylihammaslääkäri Matias Leppänen Kuusiolinna Terveys Oy:stä.

– Hoitoon saa kuitenkin saapua vain täysin terveenä. Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, tulee sinun ehdottomasti peruuttaa vastaanottoaikasi.

Toimintaa käynnistetään kaikissa alueen hammashoitoloissa lukuun ottamatta Alavuden hammashoitolaa, joka on vielä remontissa.

Suun terveydenhuolto ei pyöri vielä täydellä teholla ja hoitoaikoja joudutaan edelleenkin osittain perumaan tai vastaanottopaikkaa siirtämään järjestelyjen vuoksi.

– Jos sinulle ehdotetaan ajan siirtämistä toiseen hammashoitolaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan ehdottomasti suostua siirtoon. Tämä on tärkeää, jotta hoitovälit eivät venyisi liian pitkiksi.

Kuusiolinna Terveydessä seurataan tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja tehdään muutoksia toimintaan saatujen ohjeiden perusteella.