Kiinalaispoikien jalkapallojoukkueet saapuvat vierailulle ja pelaamaan Ähtäriin

Ähtäri sai jättiläispandapariskunnan tulon myötä ystävyyskaupungikseen Kiinan Dujiangyanin. Kaupunkien välisen sopimuksen mukaisesti yhteistyötä tehdään useilla eri aloilla, aina koulutuksesta kulttuuriin ja liikuntaan sekä matkailuun ja yritysvientiin.

Käytännön yhteistyön askeleita on jo otettu ja Ähtäri saakin tulevana viikonloppuna vieraakseen kiinalaisten jalkapallojoukkueet Dujiangyanista.

Tulevana maanantaina kello 18.30 alkaen toteutuu jalkapallon ystävyysotteluilta Otsonkoulun tekonurmikentällä.

Vastakkain asettuvat kiinalaisten vuonna 2005 syntyneiden ja ähtäriläisten, vuosina 2004–05 syntyneiden poikien tiimit.

Toinen illan otteluista tuo vastakkain kiinalaisten vuonna 2008 ja ähtäriläisten vuosina 2007–08 syntyneiden tiimit.

Otteluillan järjestävät Kiekko-Haukkojen jalkapallojaosto ja Ähtärin kaupungin vapaa-aikatoimi.

Dujiangyanin joukkueet jatkavat matkaansa Helsinkiin tiistaiaamuna.

Delegaatiota johtaa herra Wang Zhong, Dujiangyanin koulutuksellisen viraston johtaja. Pelaajia on kaikkiaan 19, Puyangin ala- ja keskikoulujen oppilaita. Mukana on myös kaksi rehtoria, kaksi valmentajaa ja yksi tulkki sekä yksi englanninkielen opettaja.

Vuosina 2005 ja -08 syntyneiden pelaajien tiimit ovat kuluvalla viikolla osallistuneet Rovaniemellä pelattavaan Santa Claus Cupiin.

Ähtäriin joukkueet saapuvat lauantaina illansuussa, jolloin he majoittuvat koulutuskeskus Sedu Tuomarniemen oppilasasuntoihin. Ohjelmassa on luvassa muun muassa retkipäivä eläinpuistoon ja tietenkin Pandataloon.

Tutuiksi tulevat myös suomalaiset kesäharrastukset, kuten rantaonginta tai pihapeli mölkky. Saunomiseen, uimiseen ja laavuiluun tarjoutuu myös mahdollisuus.

Jalkapallojoukkueet pääsevät ensimmäisenä ulkomaalaisena lasten ja nuorten ryhmänä tutustumaan Ähtärin leirikoulumahdollisuuksiin. Erilaisia ulkomaalaisille suunnattuja leirikoulupaketteja onkin koostettu kevään ja kesän aikana.

Joukkueiden vierailu ajoittuu myös sopivasti siksi, että jättiläispanda Pyryn eli Huá Bàon syntymäpäivä on 10. heinäkuuta eli ensi tiistaina.

>>>>>>> Stashed changes