Kiinalainen ystävyyskaupunki Dujiangyan lahjoittaa Ähtärin kaupungille 4000 hengityssuojainta

Ähtärin kiinalainen ystävyyskaupunki Dujiangyan ja sen Yijie-yhteisö lahjoittavat Ähtärille 4 000 kappaletta hengityssuojaimia koronaviruksen torjuntaan.

Hengityssuojaimet ovat parhaillaan matkalla Suomeen ja ne saadaan käyttöön näillä näkymin noin viikon kuluessa.

Ähtärin kaupunki luovuttaa suojaimet edelleen koronatorjunnan kannalta tärkeille kohteille.

– Epidemiatilanne on Ähtärissä ja lähiseudulla vielä rauhallinen, mutta tilanne saattaa muuttua nopeasti lähiviikkojen aikana. Kun hengityssuojaimet ovat Ähtärissä, ohjaamme ne sellaisille toimijoille, jotka perusturvan kannalta niitä akuutisti tarvitsevat, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Ähtärin ja ystävyyskaupunki Dujiangyan yhteydenpito on koronaviruksesta huolimatta ollut tiivistä kevättalven aikana.

Kun koronaepidemia oli Kiinassa kiivaimmillaan, osallistui Ähtäri hengitysmaskien lahjoitusoperaatioon yhdessä muiden eurooppalaisten ystävyyskaupunkien kanssa.

SERC-verkostosta vastaavan projektipäällikkö Esa Vuorenmaan mukaan verkostot Kiinaan on olemassa myös isompien suojainerien hankintaan.

– Alustavia keskusteluja on käyty Suomessa sekä julkisten että yksityisten toimijoiden kanssa hengityssuojainten hankkimisesta yhteyksiemme kautta. Kartoitamme tilannetta ja olemme valmiit avustamaan suojainten hankkimisessa, mikäli tarvetta tulee, Vuorenmaa toteaa.