Kelan Alavuden palvelupiste siirtyy ajanvarauskäytäntöön huhtikuun alusta alkaen

Kelan Alavuden palvelupisteessä palvellaan ajanvarauksella 1.4. alkaen.

Vastaava muutos toteutuu samasta ajankohdasta alkaen myös Kelan Kauhajoen palvelupisteessä.

Kelan Alavuden palvelupiste sijaitsee Fasadin kiinteistössä kantatien 66 varrella, osoitteessa Taitotie 1.

Käytännössä tämä muutos tarkoittaa sitä, että huhtikuun alusta Kelan Alavuden palvelupisteeseen pitää varata palveluaika etukäteen.

Kelan Alavuden palvelupiste on avoinna ajan varanneille asiakkaille maanantaisin ja tiistaisin kello 9–12 ja 13–16.

Aika kannattaa varata etenkin, jos elämäntilanne muuttuu tai on paljon selvitettävää, vinkkaa Kelan tiedote.

– Asiakas voi varata ajan palvelupisteeseen tai puhelinpalveluun, jolloin Kelan palveluasiantuntija soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata verkossa osoitteessa www.kela.fi/varaa-aika tai soittamalla Kelaan, neuvoo Kelan Etelä-Pohjanmaan palveluryhmän päällikkö Merja Ala-Ikkelä.

– Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta, ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa. Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksensa käsittelytiedot. Verkkoasiointiin saa apua palvelupisteessä tai puhelinpalvelussa. Myös useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi kysyä neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin.

Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä kello 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Ala-Ikkelä tarkentaa, että Alavuden ja Kauhajoen palvelupisteiden ajanvarauksella palvelemiseen siirtymisen taustasyynä ei ole koronavirusepidemia.

– Tästä muutoksesta on tiedotettu jo alkuvuodesta lähtien, ja Etelä-Pohjanmaalla muut palvelupisteet ovat siirtyneet ajanvarauksella palvelemiseen jo Alavutta ja Kauhajokea aikaisemmin.

Kelan Läntisen asiakaspalveluyksikön johtaja Tina Söderman kertoo, että Pohjanmaan maakunnan alueella puolestaan on siirrytty kokonaisuudessaan tämän viikon aikana palvelemaan asiakkaita ajanvarauksella.

Reijo Heikkilä