Karhu yllätti lenkkeilijän: puri, raapi ja retuutti

TÖYSÄ

Töysäläisen Sakari Matinahon sunnuntailenkki Töysän Holkonkyläntieltä Tuohikämpän suuntaan kulkevalla metsäautotiellä päättyi järkyttävästi sunnuntaina iltapäivällä. Karhu hyökkäsi yllättäen hänen kimppuunsa takaapäin oikealta puolelta.

Tavoitimme karhun vahingoittaman miehen eilen puhelimitse Seinäjoen keskussairaalasta.

– Liikuin tien oikeaa reunaa ja ojan takana tien oikealla puolella, ehkä noin kymmenen metrin päässä seisoi karhu. Olin mennyt jo muutaman metrin kohdan ohi niin, ettei se ollut enää sivullani, kun se sitten rupesi huutamaan ja seisomaan kahdella jalalla. Juuri ehdin sen nähdä, kun se saman tien tuli päälleni, Matinaho kertaa tilannetta.

Hän sanoo kuulleensa monenlaisia sääntöjä siitä, mitä pitää tehdä, jos karhun näkee. Oma kokemus oli kuitenkin se, että pedon hyökätessä päälle, ei ehdi tehdä yhtään mitään. – Vaikka olisi ase ollut mukana, ei niin taitavaa ampujaa olekaan, että siitä olisi ollut mitään apua. Se tuli päälle melkein kuin lentäen.

Karhu retuutti, pyöritti, puri ja raapi uhriaan. Pahimmat puremajäljet ovat käsivarsissa ja vasemmassa olkapäässä. Myös selkää otus ehti purra ja raapia. Vasen silmä on mustana ja sen alla näkyy naarmuja.

Tapauksesta lisää tiistain Viiskunnassa.