Kansalaisopiston uusi opinto-ohjelma kolahtaa postiluukuista tällä viikolla

Syksy lähestyy ja kansalaisopistolla on alkamassa uusi lukuvuosi. Kauden alkua silmällä pitäen ilmestyy myös Lakeudenportin kansalaisopiston uusi opinto-ohjelma. Posti tuo vihkosen koteihin tällä viikolla.

Alkavalla kansalaisopiston kaudella 2018–2019 on mukana niin perinteisiä ja jo pidempään jatkuneita kursseja kuin aivan uusia kursseja. Valittavana on kädentaitoja, liikuntaa, kieliä ja musiikkia sekä erilaisia lyhytkursseja ja luentoja.

Uusilla kursseilla voi opetella muun muassa tekemään biisejä, roolivaatteita, hopeakoruja ja kitaran.

Kieliopintojen valikoimaan on lisätty kiinan kieleen tutustumista, kurssit japanin kielestä ja kulttuurista sekä puolan kielestä ja kulttuurista.

Tietotekniikan uutuuskurssina alkaa 3D-tulostus.

Kokkaustaitoja pääsee hiomaan esimerkiksi gluteenittoman leivonnan, grillauksen ja thairuoan valmistuksen parissa.

Liikuntaan liittyvät kurssit ovat aina suosittuja, tällä kaudella miesten liikuntaa on lisätty.

Naisille uutena järjestetään itsepuolustuskurssi.

Esiintymiseen ja näyttämötaiteisiin voi perehtyä esiintymiskurssilla.

Lapsen kanssa voi harrastaa taapero- ja sisarusmuskareissa. Tarjolla on myös vauva-vanhempi-tanssia sekä taaperotanssia.

Syksyllä järjestetään käsityöretki, jonka puitteissa vieraillaan Seinäjoen käsityömessuilla ja Lankavan myymälässä Kauhavalla.

Avoimen korkeakoulun ja avoimen yliopiston opintoihin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet pohjakoulutuksesta riippumatta. Tarjolla on muun muassa kirjoittamisen perusopintoja.

Alavuden kulttuurikeskuksen luentotilaan voi tulla seuraamaan myös verkkoluentoja, jotka ovat Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston verkkoluentosarjaa. Luentoihin on vapaa pääsy.

Edellä mainittujen lisäksi järjestetään yleisluentoja. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Luennoilla kuullaan muun muassa Alvar Aallon tarina ja Mannerheimin nuoruudesta.

Kannattaa huomioida myös syksyllä järjestettävät kansalaisopiston kehittämispäivät, jonne voi tulla esittämään ajatuksia siitä, mihin suuntaan kansalaisopistoa voisi kehittää.

Kansalaisopiston ohjelma on nähtävissä myös opiston nettisivulla. Sivulta voi kätevästi ilmoittautua kursseille sekä maksaa kurssimaksun.

Netti-ilmoittautumisen lisäksi kursseille on mahdollista ilmoittautua myös puhelimitse sekä henkilökohtaisesti opiston toimistolla Alavudella.

Opistopassin ostaneella on mahdollista osallistua kahteen pitkään lukuvuoden kestävään kurssiin sekä kahteen lyhytkurssiin.

Ilmoittautuminen alkaa ajankohtaisia kursseja lukuunottamatta keskiviikkona 22.8.2018 kello 18. Espanjan kursseille ja kuvataidekouluihin on ilmoittautuminen jo menossa.

Syyskaudella opiskellaan 10.9.–9.12.2018 välisellä ajalla. Kevätkausi aloitetaan 7.1.2019 ja lukuvuosi päättyy 7.4.2019.

 

Lisäksi Lakeudenportin kansalaisopistossa tapahtuu henkilöstövaihdos, kun pitkäaikainen opistosihteeri Birgit Selkämaa jää eläkkeelle. Uusi opistosihteeri Paula Kuhalampi on jo aloittanut uudessa työssään. Tästä voit lukea lisää torstain Viiskunnasta.

>>>>>>> Stashed changes