Kansainvälinen sydänviikko alkaa: Kuusiolinna Terveys Oy haastaa huolehtimaan sydämen hyvinvoinnista

Kansainvälistä sydänviikkoa vietetään ensi sunnuntaista alkaen 25.4. asti. Viikon kunniaksi Kuusiolinna Terveys Oy haastaa alueen asukkaat tarkastelemaan oman sydämensä hyvinvointia.

Tällä kertaa sydänviikon tavoitteena on lisätä ihmisten hyvinvointia heidän omien valintojensa pohjalta sekä lisätä tietoutta sydänterveydestä.

–Haastamme ihmiset miettimään viikon ajan sydämen hyvinvointia. Tätä varten kokosimme seitsemän kohdan listan asioista, joihin keskittyä viikon aikana. Lisäksi julkaisemme joka päivä Kuusiolinnan some-kanavilla tietoa ja vinkkejä, mihin kiinnittää huomiota. Kerromme myös, miten sydämen asiat näkyvät palveluissamme, Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari kertoo.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat perinteisesti suomalaisten kansansairaus. Samat ongelmat korostuvat Kuusiokunnissa ja Etelä-Pohjanmaalla jopa muun maan keskiarvoa maata enemmän.

Sydän- ja verisuonitautien riskiä kasvattavat muun muassa perinnölliset tekijät, ravinnon rasvapitoisuus ja rasvan laatu, tupakointi, veren korkea kolesterolipitoisuus ja kohonnut verenpaine.

Kaikkia näitä ongelmia voi ehkäistä pienillä arjen valinnoilla. Säännöllinen liikunta, riittävä uni ja hyvä ruokavalio ovat avaintekijöinä. Tavoitteita ei tarvitse asettaa huipputasolle, vaan jo kävely ja säännöllinen terveellinen ateriarytmi toimivat peruspilareina.

Samalla ne edesauttavat mielen hyvinvointia, mistä myös sydän tykkää. On järkevää ehkäistä stressiä viettämällä laadukasta vapaa-aikaa.

–Autamme ihmisiä terveysongelmissa, mutta haluamme edesauttaa myös hyvää elämää ja ehkäistä terveysongelmia. Sydän on tunnetusti kehon tärkeimpiä elimiä ja siitä huolehtiminen auttaa myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista, Viitasaari jatkaa.

Tänä vuonna valtakunnallisen sydänviikon teemana on ruoka ja ruokailo. Ruokapöydässä ruokitaan vatsan lisäksi onnistumisen iloa, yrittämistä ja hyvää tunnelmaa. Sydänviikon verkkosivuille onkin koottu muun muassa vinkkejä arjen ruokailuihin ja ruokailutapoihin.

Perheen yhteisiin ruokahetkiin kannattaa panostaa. Myönteisellä ja armollisella suhteella ruokaan voi helliä myös koko perheen sydänterveyttä.

Valtakunnallisen sydänviikon järjestää Sydänliitto, joka on kerännyt verkkosivulleen tietoa ja testejä, joiden avulla voi varmistaa oman sydämen hyvinvoinnin.