Tilaajalle

Kamppailu valmennuskeskuksesta toistaiseksi Kuortaneelle 1–0 – Lentopalloliitto teki merkittävän jatkosopimuksen urheiluopiston kanssa

Lentopalloliiton nuorten valmennuskeskus jatkaa kuin jatkaakin Kuortaneella ainakin lukuvuoden 2024–2025 loppuun.

Suomen Lentopalloliitto ja Kuortaneen Urheiluopisto ovat solmineet uuden strategisen kumppanuuden valmennuskeskus-, leiritys-, asiantuntija- ja koulutustoiminnasta.

Sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Nuorten valmennuskeskustoimintaa koskeva osuus kattaa lukuvuoden 2024–2025 kokonaisuudessaan.

Kuortaneen Urheiluopisto toimii sopimuskaudella Lentopalloliiton valtakunnallisena päävalmennuskeskuksena.

Nuorten valmennuskeskus oli aikaisemmin siirtymässä Tampereelle Varalan Urheiluopistolle.

Kaksi vuotta sitten Tampereen kaupunki, Varalan Urheiluopisto ja Lentopalloliitto sopivat, että Lentopalloliiton nuorten valmennuskeskus muuttaa Tampereelle alkusyksystä 2022.

Samassa yhteydessä osapuolet sopivat, että käynnistävät työn Lentopalloliiton valmennuskoulutusten keskittämisestä Varalaan.

Nyt tilanne on jälleen muuttunut.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kuortaneen tarjoamaan konseptiin etenkin maajoukkueleirityksissä sekä nuorten valmennuskeskustoiminnassa. Kuortaneen pitkät leirit huippuolosuhteissa ja asiantuntijapalveluiden äärellä olivat tärkeä palanen, sanoo Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen tiedotteessa.

Karjalainen korostaa Kuortaneen arvoa etenkin nuorten päivittäisenä harjoitteluympäristönä.

Kuortaneen ja Lentopalloliiton valmennuskumppanuus on jatkunut jo yli 20 vuotta.

– Kuortaneella on mahdollisuus tarjota tulevina vuosina entistä parempi ja kansainvälisen vertailun kestävä toimintaympäristö niin nuorten, lahjakkaiden pelaajien valmennuskeskustoimintaan kuin myös maajoukkueille. Lentopallo on Kuortaneelle tärkeä ja iso asia, vakuuttaa Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus.

Tampere ei ole täysin pudonnut pois tulevaisuuden valmennuskeskuskuvioista.

Lentopalloliitto, Tampereen kaupunki, Kuortane ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö ovat käynnistäneet yhteiset keskustelut eri toimijoiden tulevaisuuden roolituksesta.

Erityisellä mielenkiinnolla Lentopalloliitossa seurataan tulevan Hakametsän urheilukampuksen kehittymistä ja sen tuomia mahdollisuuksia lentopalloilulle.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Minna Kallasvuo