Tilaajalle

Juhannuskisoille saatiin toivottu EAA:n status

Kuortaneen juhannuskisoissa jaetaan ensi kesänä Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n rankingpisteitä. Asia varmistui, kun Euroopan yleisurheiluliitto EAA myönsi Juhannuskisoille niiden hakeman EAA:n Classic-statuksen.

Kuortaneen lisäksi Classic-sarjaan hyväksyttiin Joensuun Motonet GP, joka kisataan 24. heinäkuuta. Niin ikään GP-sarjaan kuuluvat Jyväskylän (19.6.), Tampereen (3.7.) ja Lapinlahden (17.7.) kilpailut saivat EAA:n alemman, Area Permit -statuksen.

Kilpailujen saamilla statuksilla on huomattava merkitys, kun urheilijoita valitaan esimerkiksi ensi vuoden MM-kilpailuihin Qatarin Dohaan.

Ensi vuonna urheilijoita arvotetaan ensimmäistä kertaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin perusteella. Rankingissa urheilijat saavat pisteitä sijoituksesta ja tuloksesta. Kilpailukategorian noustessa nousevat myös kyseisestä kilpailusta saatavat rankingpisteet.

Urheilijat saavat kotimaisista kilpailuista ensi kesänä eniten pisteitä Paavo Nurmi Gamesista, jolla on IAAF:n Challenge-luokitus.

Classic-sarja tarkoittaa Juhannuskisojen järjestäjille sitä, että urheilijat pitävät kilpailuja houkuttelevina. Toki myös palkintorahoja jaetaan selvästi enemmän kuin tänä kesänä.

Kuortaneen juhannuskisat ovat perinteiseen tapaan juhannuspäivänä. Yle myös televisioi kilpailut, vaikka Juhannuskisat eivät olekaan ensi vuonna mukana GP-sarjassa.

>>>>>>> Stashed changes