Tilaajalle

Jarmo Pienimäki hakee Ähtäriä paljon suuremman kaupungin johtoon

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki hakee uuteen virkaan.

Pienimäki on jättänyt hakemuksensa Rovaniemen kaupunginjohtajan virkaan.

Hakuaika päättyi tänään torstaina kello 16.

Rovaniemen kaupunginjohtajaksi hakee kaikkiaan 22 henkilöä. Lisäksi yksi henkilö on antanut suostumuksensa tulla valituksi virkaan.

Hakemuksensa ovat jättäneet FM Ari Alatossava, upseerin tutkinnon suorittanut sekä insinööri (amk) Jani Brännare, sairaanhoitaja (amk) Marianne Eliasson, terveystieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri sekä terveystieteiden maisteri Riitta Erola, filosofian tohtori, kasvatustieteen lisensiaatti sekä kasvatustieteen maisteri Heikki Haaparanta, insinööri (amk) Petri Kenttälä, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho, luokanopettaja Antti Lassila, koneistaja-asentaja Seppo Leskinen, valtiotieteiden maisteri Timo Nousiainen, kasvatustieteen maisteri Jarmo Pienimäki, filosofian tohtori, liikuntatieteiden maisteri sekä diplomi-insinööri Mikko Pohjola, kauppatieteiden maisteri Atte Rantanen, yhteiskuntatieteiden maisteri, bachelor of business administration Jaakko Rantsi, politices magister, socionom Petri Salo, merkonomi, ulkomaankaupan assistentti Erja Tennilä, rf-engineer Pekka Timonen, diplomi-insinööri Riitta Tiuraniemi, kauppatieteen maisteri Anette Vaini-Antila, hallintotieteiden maisteri, arkkitehti Ulla-Kirsikka Vainio, yhteiskuntatieteiden maisteri Vexi Virtanen sekä Erkki Väisänen, joka ei ole merkinnyt hakuilmoitukseensa mitään titteliä tai oppiarvoa.

Suostumuksensa tulla virkaan valituksi on antanut proviisori Tapio Heilala.

Rovaniemen kaupunginhallitus päättää maanantaina 21. lokakuuta haastatteluun kutsuttavista hakijoista.

Rovaniemen kaupunki valitsee seuraajan Esko Lotvoselle, joka jää eläkkeelle syyskuussa 2020. Lotvonen on toiminut kaupunginjohtajana vuodesta 2012. Kaupunginjohtajan virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi, valtuuston reilu kuukausi sitten eli yhdeksäs syyskuuta tekemän päätöksen mukaisesti.

Alavutelaissyntyinen Jarmo Pienimäki on ollut Ähtärin kaupunginjohtaja vuodesta 2012 saakka. Tätä ennen hän työskenteli juuri Lapissa, Ylitornion ja Pellon kuntien sivistystoimenjohtajana.

Pienimäki ei ole ainut kuntajohtaja hakijoiden joukossa, sillä Rovaniemen kaupunginjohtajaksi hakevat ainakin nykyinen Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen sekä Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantanen.

Rovaniemen kaupunki täyttää siis kaupunginjohtajan viran nyt kuuden vuoden määräajaksi.

– Kuuden vuoden määräaikaisuuden perusteena on halu kokeilla määräaikaista kaupunginjohtajan virkaa, ja tietääkseni koskaan aikaisemmin Rovaniemellä ei näin ole tehty. Kuuden vuoden määräaikaisuus on arvio siitä, että määräaikaisuuden pituus on riittävän houkutteleva, mutta se ei ole silti liian lyhyt, perustelee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

Rovaniemen asukasluku oli tämän vuoden elokuun lopun tilanteen mukaan vain hieman alle 63 000, ja se on täten maamme 17:nneksi suurin kaupunki asukasluvun perusteella.

Ähtärin väkiluku taas oli viime vuodenvaihteessa 5 709, ja Ähtäri oli Suomen 158:nneksi suurin kaupunki.