Ilkivallantekijät korvasivat Alavuden lasikodalta rikkomansa makkaratikut

Alavudenjärven rannalla olevan lasikodan taannoin rikottujen makkaratikkujen kohtalo on selvinnyt.

– Ilkivallantekijät ovat paljastuneet valppaiden vanhempien sekä Viiskunnan kolumnin avulla. Erään nuoren vanhempi oli lukenut kolumnin ja ryhtynyt kyselemään, missäs ne nuoret olivatkaan viikonloppuna olleet. Kolmen nuoren porukasta kaikki olivat alkuaan ilmoittaneet kotiinsa olevansa kaverin luona, vaikka he olivat kuitenkin olleet lasikodalla viettämässä viikonloppua. Yksi vanhemmista oli sitten tentannut, mitä kodalla oli tehty, ja eräs nuorista oli paljastanut, että makkaratikut olivat olleet käsittelyssä ja tuhoutuneet, kertoo hankepäällikkö Timo Rintala.

Myös muiden nuorten vanhemmat olivat saaneet selvitettyä, mitä kodalla oli touhuttu.

Nuoret ovat nyt hankkineet uudet makkaratikut omilla rahoillaan ja tuoneet ne lasikodalle.

– Jokaiselle ovat vanhemmat pitäneet puhuttelun ja asettaneet omat sanktiot. Nuoret ovat ymmärtäneet tekonsa ja vanhemmat ovat olleet minuun yhteydessä, eikä asia johda jatkotoimenpiteisiin. On hienoa huomata, että vanhemmat välittävät ja seuraavat lastensa tekemisiä ja kulkemisia, kiittelee Rintala.

– Kota on edelleen kaikille avoinna, ja se on paikka, jossa voi oleilla ihan vapaasti. Toivotankin maistuvia makkaranpaistohetkiä kaikille uusilla makkaratikuilla.

Lisää aiheesta