Hoitoa tarvitsevat hengitystieinfektiopotilaat koko Kuusiolinnan alueelta ohjataan Alavudella avatulle hengitystieinfektiopoliklinikalle

Koronavirusepidemian hidastamiseksi ja rajaamiseksi Kuusiolinnan Alavuden terveysasemalle perustetaan hengitystieinfektiopoliklinikka.

Kuusiolinnan tiedotteen mukaan hengitystieinfektiopoliklinikalle ohjataan perjantaista, 20. maaliskuuta alkaen koko Kuusiolinnan alueen hengitystieinfektioita sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat tutkimista tai hoitoa päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla tai jotka ohjautuvat puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääkärin vastanotolle.

Kuusiolinna Terveydesta muistutetaan, että potilaan tulee olla yhteydessä aina puhelimitse ennen hengitystiepoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vaan vastaanotolle kutsutaan nimellä.

Hengitystieinfektiopoliklinikka sijaitsee Alavuden terveysasemalla, jonne sisäänpääsy on terveysaseman etupihalta vasemmanpuoleisesta ns. ambulanssi-ovesta, josta on opasteet poliklinikalle. Hengitystieinfektiopoliklinikka palvelee Alavuden kiirevastaanoton aukioloaikoina.

Hengitystieinfektiopoliklinikalla työskentelee oma hoitotiimi, joka noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita suojausvarotoimista ja suojautuu potilasta tutkiessa ja hoitaessa tarvittaessa esim. suu- ja nenäsuojukseen, suojatakkiin ja -käsineisiin.

Lievät hengitystieinfektiot suositellaan edelleen sairastamaan kotona ja välttämään kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja sairauden aikana taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

– Noudattamalla hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja välttämällä matkustamista sekä kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja voimme hidastaa epidemian kehittymistä ja rajata sen leviämistä riskiryhmiin kuuluviin henkilöihin, todetaan tiedotteessa.

Päivitetty perjantaina muuttaen jutun aikamuotoa.