Hermanni lähtee heinäkuussa matematiikkaolympialaisiin Brasiliaan

Ähtärin yhteiskoulun 9. luokan oppilaan Hermanni Huhtamäen tie vie kesällä yhdessä kuusihenkisen suomalaisjoukkueen mukana Brasiliassa Rio de Janeirossa käytäviin matematiikkaolympialaisiin.

Hermanni on pikkupojasta lähtien pelannut isänsä, matematiikanopettaja Juhani Huhtamäen kanssa bridgeä, maailman tunnetuinta ja arvostetuinta korttipeliä. Tämä lienee yksi syy siihen, miksi hän on matematiikassa niin hyvä.

– Tämän kaltainen lahjakkuus on erittäin harvinaista, toteaa Hermannin mentorina toiminut Ähtärin lukion pitkän matematiikan opettaja Kauko Kantola.

Hermanni on hänen johdollaan suorittanut peruskoulun aikana kahdeksan lukion pitkän matematiikan kurssia huippuarvosanoin, mikä on täysin poikkeuksellista.

Lisäksi Hermanni on osallistunut MAOL:n eli matemaattisten aineiden liiton matematiikkakilpailuun, jossa sijoittui neljänneksi.

Tärkeä asia olympialaisiin pääsemisessä oli 7. luokan matematiikkakilpailun voitto, joka avasi hänelle pääsyn kirjevalmennukseen. Hermanni osallistui huhtikuussa karsintaleirille, jossa tieto paikasta olympialaisiin tuli.

Kantolan mukaan jo yhdenkin pisteen saaminen olympialaisista on kovan työn takana.

– Suomalaiset ja eurooppalaiset eivät ole näissä kisoissa yleensä kovin hyvin pärjänneet. Aasialaiset ovat olleet vahvoilla, hän tietää.

Perjantaina Hermanni palkittiin Ähtärin yhteiskoululla paitsi kaupungin stipendillä, myös luonnontieteiden Sirius-palkinnolla ja Pro Mathematica-mitalilla.

Lue lisää Hermannista ensi viikon Viiskunnasta.