Etelä-Pohjanmaalla neljä uutta koronatartuntaa – yläkoulun opetusjärjestelyjä poikkeustilan aikana puidaan keskiviikkona

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin torstaina neljä uutta tartuntaa. Osa liittyy JIK-alueen tartuntoihin ja osa on uusia tartuntaketjuja. Näytteitä eilen tutkittiin 358 kappaletta.

Koronavirus tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 614. Osastohoidossa on 14 koronaviruspotilasta, joista valtaosa Ilmajoen terveyskeskuksessa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue on ollut epidemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 66 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 34,2 / 100 000 asukasta).

Koronavirusnäytteiden kokonaismäärä on 79 852. Positiivisten näytteiden osuus on 0,9 kaikista otetuista näytteistä.

Nyrkki piti perjantaina ylimääräisen kokouksen liittyen valtioneuvoston torstaina antamiin poikkeusolo-ohjeisiin.

Sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että aluehallintoviraston nykyiset kokoontumisrajoituksia koskevat päätökset ovat voimassa maaliskuun ensimmäiseen päivään saakka ja uusia päätöksiä valmistellaan parhaillaan. Myös Nyrkin suositukset ovat voimassa siihen asti.

Nyrkki siirsi päätöksenteon seuraavaan kokoukseensa, joka pidetään maanantaina, koska aluehallintoviraston uudet määräykset eivät olleet valmistuneet tämänpäiväiseen kokoukseen mennessä.

Lisäksi Nyrkki järjestää ylimääräisen laajennetun kokouksen keskiviikkona 3. maaliskuuta, johon kutsutaan alueen kuntajohtajat, sivistysjohtajat ja sote-johtajat käsittelemään yläkoulun opetusjärjestelyjä.