Ensimmäiset matkailualan opiskelijat valmistuivat Ähtäristä

Ähtärin Sedu käynnisti matkailupalvelujen ammattitutkintoon tähtäävän koulutuksen reilu vuosi sitten. Ensimmäisiä tutkintotodistuksia juhlittiin maanantaina.

– Meillä kävi tuuri, sillä matkailualan opettaja Virpi Väänänen sai luotsattavakseen ihan huippuryhmän, joka on ollut valmis tarttumaan työhön kuin työhön. Vuoden aikana onkin kulutettu lukuisia työtunteja mm. Ähtärissä, Tuurissa, Seinäjoella, Mäntässä, Virroilla, Tampereella, Rovaniemellä, Nizzassa, Intiassa ja Espanjassa.

Koulutuksen toteutustapa on ollut uniikki, kun Ähtäri Zoo, Autopirtti ja Valkeisen Loma lähtivät aktiivisesti koulutuksen toteutukseen mukaan ja mahdollistivat opiskelijoille käytännön työn heti ensimmäisistä koulutusviikoista lähtien. Virpi Väänänen huolehti työpaikkaohjaajien perehdytyksestä.

Opiskelijat kiittävät tätä mahdollisuutta. – On ollut helppo syventyä uuteen asiaan, kun vastuuta on oikeasti annettu ja on saanut itse käytännössä tehdä, he toteavat.

Matkailupalvelujen ammattitutkintoon johtavaan koulutukseen voi hakeutua joustavasti läpi vuoden. Seuraava starttipäivä on maaliskuussa.