Tilaajalle

Elina Valtaala naisten mestariksi, aviomiehelle Historicissä hopeaa

Töysäläinen, Kuortaneen Urheiluautoilijoita edustava Elina Valtaala on rallin naisten cupin tuore mestari. Hän varmisti mestaruuden viikonvaihteessa kauden päätöskilpailussa.

Aviomies Jari Valtaala, Alavuden Urheiluautoilijat, sijoittui hopealle Historic Rally Trophyssa (Historic -69). Hän keräsi kartanlukija Pekka Penttilän kanssa viidestä rallista yhteispisteet 53, kun sarjan voittanut Jari Ohrankämmen kokosi 55 pistettä.

Penttilä toimi myös Elina Valtaalan kartanlukijana. Viimeisessä rallissa rouva Valtaalan vieressä istui tosin ensimmäistä kertaa Sanna-Kaisa Tiilikka, sillä Penttilä ei voinut istua kahdessa autossa.

Elina Valtaala voitti kauden viidestä rallista kolme. Toukokuun lopulla Riihimäellä töysäläinen matka tyssäsi kokonaan tekniseen vikaan, kun toisen erikoiskokeen lähdössä Valtaalan Toyota Altezzasta meni vetoakselin tumppi.

Myös elokuun lopulla Laitilassa oli ongelmia. Rallin toisella erikoiskokeella tuli ajovirhe, jonka seurauksena auto kaatui ojaan. Valtaala ja Penttilä pystyivät jatkamaan matkaa, mutta tilanteessa tuhraantui aikaa yli kymmenen minuuttia. Ilman ongelmia Valtaala olisi todennäköisesti pystynyt ajamaan voiton myös Laitilassa, sillä hän ajoi kaikilla muilla erikoiskokeilla reippaat pohjat.

– Vauhti on ollut kohdallaan koko kauden, Elina Valtaala kertoo ja iloitsee mestaruudesta, joka oli hänellä tavoitteena jo kauteen lähtiessä.

Valtaalaa jäi hieman harmittamaan se, että viimeisessä rallissa ei tarvinnut rutistaa loppuun asti, sillä cupin hopealle ajanut Jonna Valme joutui keskeyttämään teknisen vian takia.

Valtaaloiden ja Penttilän tunnelmia ennen kauden alkua pääset lukemaan tästä.