”Eläinpuiston elämyksellinen lähestymistapa on opetustyössä erinomainen asia” – kaustislaisesta Selma Närkistä tulee uusi ympäristökasvattaja Ähtärin eläinpuistoon

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n ympäristökasvattajaksi on valittu biologian ja maantieteen aineenopettaja, FM Selma Närkki Kaustiselta.

Hän aloittaa tehtävässään kesän alussa, 7. kesäkuuta.

Avoinna olleeseen tehtävään tuli seitsemän hakemusta. Yhtiön päätös Närkin valinnasta oli yksimielinen.

– Ähtärin eläinpuistoon haettiin pedagogian ja koulutuskentän tuntevaa biologia. Kiinnostuin heti monipuolisesta tehtävästä, koska se vastaa koulutustani ja kokemustani työelämässä, perustelee Närkki.

Hänellä on kokemusta opetustyöstä niin perusopetuksen kuin lukiokoulutuksen puolelta.

– Ähtärin eläinpuiston ympäristökasvattajana voin yhdistää biologin ja opettajan ammattitaitoni luonnon monimuotoisuuden ja luonnonsuojelun opettamiseen, hän täsmentää.

Kansainvälinen eläinlajien suojelutyö on tärkeä osa eläintarhojen tekemää yhteistyötä, johon myös Ähtärin luonnonmukainen eläinpuisto osallistuu. Yhteistyön avulla maapallolla on kyetty säilyttämään lajeja, jotka muuten jo olisivat kuolleet sukupuuttoon.

Opetus- ja opastustyö ovat merkittävä osa lajiensuojelussa. Opetuksen tavoitteena on saada ihmiset arvostamaan luonnon monimuotoisuutta.

Närkki toteaakin ympäristökasvattajan tärkeimmän tehtävän olevan kaikenikäisten kiinnostuksen herättäminen luontoa kohtaan. Yhtä lailla merkittävä tehtävä on ympäristötietoisuuden kasvattaminen.

– Eläinpuiston elämyksellinen lähestymistapa on opetustyössä erinomainen, sillä eläinten näkemisestä ja tarinoiden kuulemisesta syntyy pysyvämpi muistijälki.

Ähtärin eläinpuiston ympäristökasvattajana aiemmin toiminut Sanna Palvanen siirtyy toisen työnantajan palvelukseen, kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n luonnonympäristökasvattajaksi.