E-P:lla seitsemän uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuusluvuissa selvä piikki Järvi-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, pääosin tartuntoihin Järvi-Pohjanmaan alueella.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 224. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

Viimeaikaiset koronatartunnat Järvi-Pohjanmaan alueella ovat nostaneet sairaanhoitopiirin ilmaantuvuuslukuja. Ilmaantuvuus 14 vuorokauden seurannassa on 25,9/100 000 asukasta (50 tapausta) ja 7 vuorokauden seurannassa ilmaantuvuus on 18,7/100 000 asukasta (36 tapausta). Järvi-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluvut asukasmäärään suhteutettuna ovat huomattavasti korkeammat.

– On erittäin tärkeää, että kansalaiset tässä tartuntatautitilanteessa hakeutuvat koronatestiin jo lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa. Vain testauksen ja nopean jäljityksen avulla saamme tartuntaketjut katkaistua. Turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti. Sairaana tulee pysyä kotona, sairaanhoitopiiristä muistutetaan.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 44 451. Eilen tutkittiin 437 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on 1,5 prosenttia.