E-P:lla neljä uutta koronatapausta – epidemiatilanteesta huolimatta asiointi sairaalassa on turvallista

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 114 koronavirustartuntaa. Muutamia potilaita on sairaalahoidossa.

Tiistaina todettiin neljä uutta tapausta, joista kaksi liittyy Ylläksen tartuntaketjuun ja kaksi muuta muihin aiempiin tartuntaketjuihin. Jäljitystyö on tehty ja tarvittavat eristys- ja karanteenitoimet on toteutettu.

Etelä-Pohjanmaa sairaanhoitopiirissä tartuntojen jäljitys on toistaiseksi sujunut hyvin ja tartuntaketjut ovat pääosin tiedossa. Tartuntamäärien kasvun seurauksena sairaanhoitopiiri on kuitenkin siirtynyt THL:n kolmiportaisessa luokituksessa perustasolta epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Tämän takia alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki antoi etätyöhön siirtymiseen, kokoontumiseen ja kasvomaskien käyttöön liittyviä suosituksia alueelle.

Sairaanhoitopiiri vakuuttaa, että alueen epidemiatilanteesta huolimatta asiointi sairaalassa on turvallista. Sovittuja vastaanotto- tai toimenpideaikoja ei ole syytä perua, jos flunssaoireita tai muuta perusteltua syytä ei ole.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 30 352. Tiistaina tutkittiin 457 näytettä.