E-P:lla ei uusia koronavirustartuntoja alkuviikon aikana

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on ennallaan, uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut alkuviikon aikana. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Sairaanhoitopiirin tilaston mukaan todettujen tartuntojen määrä on 62. THL:n koronakartassa luku on 57. Ero johtuu tilastointitavasta. THL:n tartuntatautirekisterissä tiedot ovat asukkaan kotikunnan mukaan. Sairaanhoitopiirin tilastoon puolestaan rekisteröityvät kaikki täällä testatut ja hoidetut koronatapaukset.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 17 621. Tiistaina tutkittiin 152 näytettä.

Tekstiviestikäytäntö, jossa henkilölle ilmoitetaan tekstiviestillä negatiivisesta koronatestivastauksesta, on otettu hyvin vastaan. Tekstiviestin saaminen edellyttää, että henkilö on näytteenottoon tullessaan tai testiaikaa varatessaan antanut luvan tekstiviestin käyttöön. Lapsen testitulosvastaus tulee huoltajan puhelimeen. Testitulos kirjautuu myös Kanta-palveluun.

Positiivisesta koronanäytevastauksesta ilmoitetaan aina puhelimitse. Puhelimessa annetaan ohjeet ja sovitaan jatkotoimenpiteistä.