Campnou Oy Ähtärin Vuoden Yrittäjäksi

Ähtärin Yrittäjien Vuoden Yrittäjä-palkinnon sai Paavo Pakarisen ja Outi Hietakankaan Campnou Oy. Yritys valmistaa Keskolle satoja Yamarin Cross- alumiiniveneiden runkoja vuosittain. Yhteistyö Keskon kanssa alkoi 2010.

– Ollaan kappalemääräisesti ylivoimaisesti Euroopan toiseksi suurin alumiinivenerunkojen valmistaja Busterin jälkeen, Paavo Pakarinen kertoo.

Vuonna 2006 perustetun yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 2,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli yli 30 prosenttia. Tilikaudelle 2016 odotetaan jälleen reipasta kasvua. Omistajien lisäksi yritys työllistää 12 henkilöä.

Yamaha osti Fiskarsilta Buster-venetuotannon. Campnoun yrittäjät eivät usko sillä olevan vaikutusta heille. – Yamahan moottoreilla myydään Yamarin Crossitkin, joten niitä meidänkin myynti kiinnostaa, Outi arvelee.

Campnou toimii kahdessa vuokrahallissa Ähtärin Yrittäjäntiellä. Hallitilaa on käytössä kaikkiaan 1600 neliötä, mutta erityisesti varastotilasta on puutetta. Venerunkoja joudutaan pitämään välillä pihassakin.

– Tämä me osataan. Nyt on alettu miettiä, että lisäksi voitaisiin tehdä jotain muutakin. Tarkoitus on hyödyntää osaamistamme eikä rönsyillä ihan uusille aloille, yrittäjäpariskunta tuumaa.

Outi Hietakangas on toiminut Ähtärin Yrittäjäyhdistyksen hallituksessa aktiivisesti suurimman osan yrittäjäaikaansa. – Kokouksia on kerran kuussa. Siellä kuulee, mitä muille kuuluu ja mitä missäkin tapahtuu, hän jatkaa. Ähtärin kaupungin kanssa yrittäjäyhdistyksen kanssakäyminen on aktiivista. Hänestä on hienoa, että kaupungilta otetaan yrittäjiin myös suoraan yhteyttä ja kysellään kuulumisia.