”Avustuksella tekisimme ihmeitä kymmenille apua tarvitseville kissoille” – Alavuden seudun Eläintiimi on ehdolla 10 000 euron toiminta-avustuksen saajaksi

Nosto-käteisautomaatit jakaa 10 000 euron toiminta-avustuksen yleisöäänestyksen voittavalle hyväntekeväisyysyhdistykselle, joka on pyyteettömästi auttanut apua tarvitsevia suomalaisia vaikeina epävarmuuden ja taloushuolien aikoina.

Lähes 2000 ilmoituksen joukosta on valittu finalisteiksi viisi voittoa tavoittelematonta yhdistystä ja yksi niistä on Alavuden seudun Eläintiimi ry.

Poikkeusajan sankarit on Nosto-käteisautomaatteja ylläpitävän Nokas-konsernin hyväntekeväisyyshanke, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi poikkeusaikojen hiljaisia hyväntekijöitä, mutta myös herättää keskustelua käteisen merkityksestä ja roolista tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

Äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa tehtiin yleisön antamien vihjeiden ja perusteluiden pohjalta lähes 2000 ilmiantoa toiminta-avustuksen saajaksi.

Niistä Nosto-käteisautomaattien nimittämä raati valitsi finalistiksi viisi yhdistystä, joista eniten yleisöääniä saanut saa 10 000 euroa käytettäväksi oman hyväntekeväisyystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

– Kolmihenkinen tuomaristomme halusi valita voittajaehdokkaiksi sellaisia hiljaisia toimijoita, joita ei muuten niin tunneta. Lahjoitus olisi kaikille näille viidelle ehdokkaalle merkittävä rahallinen avustus toiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen, kertoo Nosto-käteisautomaattien maajohtaja Risto Lepo.

Ehdolla toiminta-avustuksen saajaksi on Alavuden seudun eläintiimin lisäksi pääkaupunkiseudulla toimiva, vähävaraisia lapsia ja perheitä auttava Apuna ry, kaikenikäisistä ihmisistä vaikeina aikoina Forssan seudulla huolehtiva Asenne ry, tamperelainen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry ja suomussalmelainen hyväntekijä Sokrates ry.

Kriisiaikana avun tarve kasvoi räjähdysmäisesti ja monet yhdistyksistä ovat toimineet pääasiassa keräystuottojen ja lahjoitusten turvin hyväntekijöiden työskennellessä vapaaehtoisesti ja ilman palkkaa.

Alavuden seudun Eläintiimi ry on erikoistunut isoihin kissapopulaatioihin, villintyneisiin kissoihin sekä niiden auttamiseen.

Yhdistys auttaa myös vähävaraisia lemmikkien omistajia lahjoittamalla eläinten ruokia ja tukemalla eläinlääkärikuluissa.

Toimintansa kautta Eläintiimin hyväntekijät haluavat nostaa kissan arvon Suomessa sen ansaitsemalle tasolle sekä vaikuttaa nykylainsäädännön ongelmiin eläinsuojelullisissa asioissa.

Koronan vuoksi kaikki tapahtumat on peruttu, ja yhdistyksen tulojen hankinta esimerkiksi myyjäisten kautta on jäänyt olemattomiin.

– Suurin kuluerämme on eläinlääkärikulut, joihin on kuluvana vuonna mennyt 9000 euroa. Erikoisruoat, lääkkeet ja loishäädöt ovat myös iso kulu. 10 000 euron toiminta-avustuksella tekisimme ihmeitä kymmenille apua tarvitseville kissoille, kertoo Alavuden seudun Eläintiimin Janita Heimonen.

Poikkeusajan hyväntekijöitä on ollut valitsemassa kolmihenkinen raati Nosto-käteisautomaattien maajohtajan Risto Lepon johdolla. Muut tuomariston jäsenet olivat Duudsoneista tuttu Hannu-Pekka ”HP” Parviainen sekä Jani Virtanen Hopper Advisors Oy:stä.

Avustuksen saajaa voi äänestää 15. kesäkuuta saakka sivustolla poikkeusajansankarit.fi.

Poikkeusajan sankari julkistetaan 16. kesäkuuta.