Attendo Pelimannista Pihlajakallio, toiminnasta vastaa Kuusiolinna Terveys

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kuusiolinna Terveydelle toimiluvan hoivakotiin 31. toukokuuta. Alavudella sijaitseva hoitokoti Attendo Pelimanni on jatkossa nimeltään Pihlajakallio.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto keskeytti väliaikaisesti tehostetun palveluasumisen yksikön toiminnan helmikuussa, kun tarkastuksessa kävi ilmi, että Pelimannissa oli liian vähän henkilökuntaa asukkaiden määrään ja heidän hoidon tarpeeseensa nähden.

Alueen sote-palvelut tuottava Kuusiolinna Terveys, Attendo ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä KuusSoTe sopivat päätöksen tultua, että hoivakodin toiminta siirtyy Kuusiolinna Terveydelle.

Kuusiolinna Terveys alkoi välittömästi hakea hoivakotiin toimilupaa. Toimiluvan myöntämiseen saakka toiminnan johtamisesta vastasi KuusSote.

Henkilöstö siirtyy keittiötyöntekijää lukuun ottamatta liikkeenluovutuksessa Kuusiolinna Terveydelle, joten hoivakodissa jatkaa tuttu henkilökunta. Henkilökuntaa Pihlajakalliossa on yhteensä 45.

Pihlajakallion asukkaat saavat jatkossakin ruokansa hoivakodin omasta keittiöstä, jonka toiminnasta vastaa Attendo. Attendo jää myös hallinnoimaan asukkaiden vuokrasopimuksia.

Hoivatoiminnan siirtyminen Kuusiolinna Terveydelle ja hoivakodin nimen vaihtuminen eivät vaikuta millään tavalla asukkaiden arkeen tai heidän maksuihinsa.

Henkilöstö- ja potilastietojärjestelmien siirtäminen Kuusiolinna Terveydelle alkaa heti.

Pihlajakallion uutena palveluvastaavana aloittaa Johanna Haapa-aho.