Attendo Pelimannin toiminta siirtyy kuntayhtymälle - Asukkaat pysyvät yksikössä

Attendo Pelimannin toiminta Alavudella on keskeytetty. Asukasturvallisuuden varmistamiseksi toiminta siirtyy Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän toiminnaksi heti. Asukkaita ei kuitenkaan siirretä pois Pelimannin tiloista.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt ennalta ilmoittamattoman valvontatarkastuksen Attendo Pelimanniin torstaina ja perjantaina.

Attendo Pelimannissa on 45 tehostetun palveluasumisen ja 15+5 palveluasumisen paikkaa. Kuusiokuntien sote-palvelujen tuottaja Kuusiolinna Terveys Oy on alihankintana ostanut palvelut Attendolta. Toiminta on alkanut 8.1.2019.

Aluehallintoviraston tarkastuksessa on ilmennyt puutteita yksikön toiminnassa niin, että asukasturvallisuutta ei pystytä riittävästi takaamaan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on teki yksikköön keskeyttämispäätöksen perjantai-iltana.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä palvelujen järjestäjänä ottaa toiminnan haltuunsa välittömästi hyvässä yhteistyössä Attendo Oy:n ja Kuusiolinna Terveys Oy:n kanssa. Yksikön johtajana toimii kuntayhtymän vanhustyön johtaja.