Asunmaa hakee kauden kolmatta voittoa viikonloppuna ajettavasta Kouvolan SM-rallista

Alavutelainen Teemu Asunmaa lähtee tavoittelemaan voittoa SM-sarjan talvikauden päättävästä osakilpailusta Kouvolan SM O.K. Auto-Rallista tulevana viikonloppuna 5.–6. maaliskuuta. Takana on kaksi luokkavoittoa Lapissa ajetuista ralleista.

Teemu Asunmaa, 33, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa, lähtee SM-kauden toiseen osakilpailuun samalla taktiikalla kuin MM-ralliinkin.

–Samalla tavalla pitää kaasu pohjassa ajaa kuin MM-rallissakin. Valmisteluiden ei nyt tarvitse olla niin mittavat, eli on helpompi lähteä matkaan.

SM O.K. Rallin reitti on Asunmaalle mieleinen. Edellisen kerran hän on ajanut siellä talvikaudella vuonna 2019.

–Kiva lähteä Kouvolaan. Täällä on aina ollut hienot, isot tiet ja hyvä reitti. Viimeksi kun Kouvolassa ajettiin lumella, niin voitin kisan, joten senkin puolesta on hyvät tunnelmat.

Kilpailua edeltävällä viikolla sääolosuhteet ovat muuttuneet leudommiksi. Lapin kilpailuista tuttuja lumipenkkoja siis tuskin nähdään.

–On ollut aika lämmintä ja tiet ovat varmaan menneet jo soralle. Lunta ja jäätä ei pitäisi enää paljoa olla. Pakkasta kuitenkin lupailee viikonlopuksi. Toki olosuhteet ovat kaikille samat. Arcticissa saatiin jo vähän makua soralla ajamisesta, eikä sen pitäisi olla mikään ongelma.

SM O.K. Auto-Rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 112 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 10. Kilpailu on yleisöltä kielletty.