Asunmaa ajoi yleiskilpailun neljänneksi Liettuan mestaruussarjassa

Alavutelainen Teemu Asunmaa on sijoittunut neljänneksi Liettuassa ajetussa, paikalliseen mestaruussarjaan kuuluvassa Rally Elektrenaissa.

Kaksipäiväinen kilpailu oli osa Asunmaan ja liettualaisen Proracingin yhteistyötä, jonka tavoitteena on kehittää ja testata Skoda Fabia Rally2 Kit-autoa.

Rally Elektrenai käsitti yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja 96,12 erikoiskoekilometriä.

– Testikilpailuhan tämä meille oli, mutta hieno kilpailu kuitenkin. Noin sata kilometriä erikoiskokeita, 25 astetta lämmintä ja aurinko paistoi, niin mikäs täällä oli ajellessa.

Perjantain kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta ajettiin Elektrenain kaupungin keskustassa, ja lauantain ohjelmaan sisältyi kahdeksan erikoiskoetta.

Vaikka kyseessä olikin testikilpailu, ajoi Asunmaa koko päivän luokkapohjia. Keskinopeus Asunmaalla oli 108,4 kilometriä tunnissa.

– Ajettiin, kuten oli tarkoituskin, ei otettu mitään hulluja riskejä, mutta niin kovaa kuin autolla päästiin. Kisan aikana kokeiltiin paljon eri asioita ja säätöjä auton kanssa ja vaikutus oli positiivinen. Kisan aikana testaaminen on aina erilaista kuin treeneissä. Auto toimi hyvin ja olemme tiimin kanssa tyytyväisiä.

Asunmaan ja Proracingin kehitysyhteistyö Skoda Fabia Rally2 Kit -auton kanssa saa jatkoa vielä tulevan syksyn aikana. Tarkempaa aikataulua tai ohjelmaa ei kuitenkaan ole vielä lyöty lukkoon.

–Yritämme ajaa syksyn aikana vielä muitakin testikisoja. Portugalin EM-ralliin olisimme muutoin lähteneet, mutta se menee päällekkäin Kokkolan kanssa. Voi olla, että ajamme vain testiä loppuvuodesta. Olemme joka tapauksessa kehittyneet puolin ja toisin kesän aikana paljon.

Asunmaan kilpailukausi jatkuu SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa SM KokUA 60-V Juhlarallissa 25.–26.9., jossa hän on mukana taistelemassa uransa neljännestä SM1-luokan mestaruudesta.

Asunmaa osallistuu myös Jyväskylässä osana rallin MM-sarjaa ajettavaan WRC Secto Automotive Rally Finlandiin 1.–3.10. WRC3-luokassa.