Aseman Match show’ssa kisasi lähes 50 koirakkoa

Alavuden Aseman koulun kentälle saapui lauantaina syksyisen auringonpaisteen saattelemana mukavasti koiria omistajineen kisaamaan Lions Club Alavus Kuulattarien järjestämässä Match show -tapahtumassa. Kaiken kaikkiaan päivän aikana kisasi lähes 50 koirakkoa eri luokissa.

Koko perheen tapahtumassa kisattiin lapsi ja koira -kilpailussa sekä pentujen, pienten koirien ja isojen koirien luokissa.

Monelle paikan päälle tulleelle koiraharrastajalle mätsäri oli tapahtuma, johon tultiin harjoittelemaan virallisia, oikeita näyttelyjä varten.

Tuomarit mielellään antoivatkin ohjeita kehäkäyttäytymiseen ja koiran esittämiseen.

Match Shown tuomareina toimineet ovat pitkän linjan koirankasvattajia ja näyttelyharrastajia: Tarja Pihlaja kasvattaa buhundeja, Ulla Seppälä harrastaa amerikanakitojen ja brasilianterrierien kasvatusta ja Kaija Hagman japaninpystykorvien kasvatusta.

Tilaisuuden järjesti Lions Club Alavus Kuulattaret. Tapahtumaa oli sponsoroimassa OmaSp ja Töysän Säästöpankkisäätiö, jotka myös mahdollistivat tapahtuman runsaat ruoka- ja tavarapalkinnot. Tilaisuuden osallistumismaksuista ja puffetin myynnistä kertyneet tuotot ohjataan paikallisten lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi.

Lapsi ja koira-kisassa kymmenen koirakkoa

Lapsi ja koira -kilpailussa handlerintaitojaan esittivät 12-vuotiaat ja nuoremmat koiranomistajat. Tuomarin tehtävä oli vaikea, mutta kymmenen innokkaan ja taitavan kilpailijan joukosta tuomari Tarja Pihlaja nosti voittajaksi labradorinnoutaja Patun kanssa kilpailleen perholaisen Jasmin Kivelän.

Muissa sarjoissa voitokkaita olivat:

Pennut: monirotuinen Venla (BIS1), omistaja Ida Huolman, Alavus. Tuomari Tarja Pihlaja.

Pienet koirat: kääpiövillakoira Samppa (BIS2), omistaja Kiia Koro, Virrat. Tuomari Kaija Hagman.

Isot koirat: valkoinen paimenkoira Niro (BIS3), omistaja Niina Osala, Kuortane. Tuomari Ulla Seppälä.