APV:n junioritoiminta tauolle kuun loppuun saakka – kaupunki pitää Alavuden koronatilannetta huolestuttavana

Alavuden Peli-Veikot eli APV on tehnyt päätöksen junioritoimintansa laittamisesta tauolle lokakuun loppuun asti. Edustusjoukkueiden osalta toimintaa mietitään vielä.

–APV jalkapallo on näin päättänyt, jääkiekkoporukka pitää palaverin perjantaina illalla, tarkentaa Timo Raisio.

Syynä tähän on Alavuden kaupungin urheiluseuroille lähettämä tiedote, jossa suositellaan vahvasti tauottamaan joukkueurheilua ja sen kilpailutoimintaa kuun loppuun saakka.

Koronan leviämistä pyritään nyt estämään alueellisin päätöksin. Keväällä valmiuslain aikana päätöksiä tekivät maan hallitus ja aluehallintovirastot. Nyt keskeisiä ohjaavia tahoja ovat sairaanhoitopiirin Koronanyrkki, Kuusiokuntien pandemiajohtoryhmä ja paikalliset viranomaiset.

– Alavudella koronatilanne on huolestuttava. Uusimmissa tapauksissa altistuneita ovat nuoret koululaiset, päiväkodin lapset ja muutama aikuinen. Nuoret ovat yleensä lieväoireisia, mutta tartuttavat herkästi muita. Tätä kautta tilanne saattaa nopeasti pahentua, todetaan hallintoylilääkäri Erkki Kestin ja kaupunginjohtaja Liisa Heinämäen allekirjoittamassa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan tartunta- ja leviämisriski koskee joukkueurheilua, vaikka osallistujamäärä olisikin alle 20.

– Joukkueurheilussa eri alueiden ja kylien osallistujat – myös muilta paikkakunnilta – saattavat tietämättään levittää koronavirusta. Tämän lisäksi on liikkeellä myös muita syksyyn perinteisesti liittyviä viruksia. Kaikki nämä aiheuttavat työpaikoille merkittävästi lyhyitä ja pidempiä poissaoloja testauksien, sairastumisten ja karanteenien takia. Tämän taakan minimoimiseksi ja koronanviruksen leviämisen estämiseksi suosittelemme toiminnan lopettamista/tauottamista lokakuun loppuun saakka. Tämän jälkeen tilannetta arvioidaan uudestaan, tiedotteessa kerrotaan.

Harjoitustiloja ei kuitenkaan ole nähty tarpeelliseksi sulkea, sillä yksilökohtainen liikunta on edelleen mahdollista. Kaupunki sulkee harjoitustilat, jos terveysviranomainen niin määrää, tai esimerkiksi sairastumisten tai karanteenien vuoksi henkilökunnan puute sitä vaatii.