Altistuneita joitakin kymmeniä – osa Alavuden lukion oppilaista siirtyy etäopetukseen

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä viimeksi raportoituun koronatartuntaan liittyy joukkoaltistuminen Alavuden lukiossa. Varotoimenpiteenä osa lukion oppilaista siirtyy etäopetukseen.

Terveydenhuoltohenkilöstö on yhteydessä altistuneisiin henkilökohtaisesti. Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan altistuneita on joitakin kymmeniä.

Kuusiolinna Terveys Oy:n tartuntataudeista ja rokotuksista vastaava lääkäri Marjo Ala-Salmi vahvistaa, että osa lukion opiskelijoista on altistunut koronavirustartunnalle Alavuden lukiossa.

Altistuneiden oppilaiden karanteeni jatkuu hänen mukaansa ainakin 1. syyskuuta asti.

Alavuden lukion rehtori Jari Helanderin mukaan osa opiskelijoista siirtyy etäopetukseen maanantaina.

– Opettajat ovat viikonlopun aikana yhteydessä niihin ryhmiin, joita etäopetus koskee, ja opettajat antavat tarkemmat ohjeet etäopiskelusta. Meillä on oikein hyvä valmius siirtyä etäopetukseen kevään kokemusten perusteella, hän arvioi.

Helanderin mukaan koululla on toimittu terveydenhuoltohenkilökunnalta saatujen ohjeiden mukaan.

– Yhteistyö heidän kanssaan on ollut sujuvaa. Lisäksi korostamme opiskelijoillemme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Opetushallituksen suositusten tärkeyttä tässä korona-asiassa.

– Ja vaikka tällainen joukkoaltistuminen on vakava ja harmillinen asia, niin mielestäni paniikkiin ei ole syytä.

Kuusiolinna Terveys oy:n tartuntataudeista ja rokotuksista vastaavan lääkärin Marjo Ala-Salmen mukaan Alavuden lukion tiloissa ei viikonlopun aikana tai alkavan koulutyöviikon edellä toteuteta mitään tavanomaista isompaa siivoustyötä.

– Mitään sen erityisempää puhdistusta ei vaadita, ja varmasti lukiolla näin korona-aikana normaalistikin siistitään paikat ja pinnat asianmukaisesti.

Koulukuljetuksia käyttäviä oppilaita saatetaan Alavudella jatkossa muistuttaa aiempaa painokkaammin kasvomaskien käyttösuosituksesta.

– Maskisuositushan koskee 15 vuotta täyttäneitä. Toisaalta suositus ei koske vakiintuneita yhteisöjä, ja sellainen on vaikkapa koulukuljetus, jossa samat henkilöt ovat päivästä toiseen samassa tilassa. Suositus on edelleen voimassa, ja kenties sitä tulkitaan jatkossa sillä tavoin, että maskia olisi hyvä käyttää, uumoilee Ala-Salmi.

Edit: Lisätty juttuun lukion rehtorin ja Kuusiolinna Terveyden lääkärin kommentit asiasta.

Karoliina Syrjä

Reijo Heikkilä