Tilaajalle

Alavutelainen Sartekno osaksi viidessä maassa toimivaa Granlund-konsernia

Alavudella toimiva ja talotekniikkasuunnitteluun erikoistunut insinööritoimisto Sartekno Oy on jatkossa osa Granlund-konsernia.

Sarteknon osakkeenomistajat Jari Kivistö ja Heikki Savioja sekä Granlund Pohjanmaa Oy ovat toteuttaneet osakekaupan, jolla Sarteknon koko osakekanta siirtyy Granlund Pohjanmaan omistukseen toinen tammikuuta 2020 alkaen.

Sartekno fuusioituu Granlund-konserniin kevään 2020 kuluessa. Fuusioon saakka Sarteknon toiminta jatkuu ennallaan.

Vuonna 1978 perustettu Sartekno on kuusi henkilöä työllistävä insinööritoimisto, joka toteuttaa lämpö-, vesi- ja ilmastointi sekä sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelua ja talotekniikkavalvontaa.

Fuusion yhteydessä Sarteknon henkilöstö siirtyy Granlundin työntekijöiksi.

– Sarteknon myötä vahvistamme talotekniikan toimijana markkina-asemaamme Pohjanmaan alueella. Yhtiön lvi- ja sähköosaaminen on arvokas lisä Granlundille, perustelee Granlund Pohjanmaan toimitusjohtaja Pekka Pajuniemi.

Sarteknon toimitusjohtaja Jari Kivistö siirtyy Granlundin Alavuden toiminnoista vastaavaksi johtajaksi ja Granlund Pohjanmaan osakkaaksi.

– Kauppahintaa ei kerrota, hän toteaa osakekaupan taustoista.

Sarteknon tilaus- ja työkanta on hänen mukaansa tällä haavaa kohtuullisen hyvä.

– Sovittuja suunnitteluprojekteja on keväälle 2020. Tällä hetkellä Sarteknolla ei ole lisätyövoiman tarvetta.

Kivistö näkee yhdistymisellä olevan tarjota vahvoja etuja.

– Energiatehokkuuden ja ympäristövastuullisuuden merkitys kasvaa jatkuvasti. Osana konsernia pystymme hyödyntämään Granlundin erinomaista energia- ja ympäristöosaamista. Isolla organisaatiolla on myös paremmat mahdollisuudet tehdä projekteja, joissa tarvitaan monipuolista suunnittelu- ja kiinteistöalan osaamista, kertoo Kivistö.

– Olemme jo varsin pitkään toimineet lvias-suunnittelussa. Yhdistyminen on samalla luonteva tapa saada tarvittavia lisäresursseja, jotta voimme palvella asiakkaitamme yhä paremmin ja kattavammin, hän lisää.

Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni.

Vuonna 1960 perustetun yhtiön palveluksessa työskentelee yli 900 asiantuntijaa 21 kotimaan toimipisteessä sekä Ruotsin Malmössa, Kiinan Shanghaissa, Arabiemiirikuntien Dubaissa ja Englannin Sheffieldissä.

– Me puolestaan emme ole olleet mukana ulkomaan projekteissa, kertaa Kivistö Sarteknon historiaa.