Alavuden vuoden nuori yrittäjä on Tuningkauppa.comin Tuomas Aho

Alavuden vuoden nuorena yrittäjänä on palkittu Tuomas Aho (31), jonka yritys Trade Factory Oy tuo maahan Saksasta autojen osia ja myy niitä pääasiassa verkkokauppansa Tuningkauppa.comin kautta. Varastomyymälä sijaitsee Alavudella Rekolankulmassa.

– Myynti suoraa varastolta käsin on kasvanut, mutta 90 prosenttia myynnistä tapahtuu verkossa, Aho kertoo.

Aho perusti yrityksensä vuonna 2007 eli 23-vuotiaana. Se, että ähtäriläislähtöinen Aho päätyi vuokraamaan tilat yritykselleen juuri Alavudelta, oli sattumaa.

– Kuulin puskaradion kautta vapaasta vuokratilasta. Vuonna 2012 rakensin oman hallin.

Nykyisin Trade Factory Oy työllistää Ahon lisäksi kaksi ihmistä. Yrittäjän itsensä ajasta suurin osa kuluu tavaran ostamiseen sekä myyntityöhön. Yrityksellä menee mukavasti, sillä tänä vuonna kasvua on luvassa 20 prosentin verran.

– Menestyksemme salaisuus on se, että pyrimme pysymään ajan hermolla. Käyn paljon ulkomailla alan messuilla ja kuuntelen asiakkaita ja tavarantoimittaja.

Kilpailijoista erottaa myös varasto, josta löytyy kaikki verkkokaupassa myynnissä olevat tuotteet. Se takaa kilpailijoihin verrattuna nopean toimitusajan.

Alavuden kaupungilta saamastaan tunnustuksesta Aho on yllättänyt ja iloinen.

– Tällainen tunnustus kertoo siitä, että jotain on tehty oikein. Palkinto motivoi jatkamaan yrittäjyyttä, Aho kiittelee.